15.2.2023

Varhaiskasvatuspaikkojen haku ja esiopetukseen ilmoittautuminen 2023

Loimaan kaupungin vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku 1.8.2023 alkavalle toimintakaudelle ja ilmoittautuminen 16.8.2023 alkavaan esiopetukseen on 27.2.-5.3.2023.

Haku varhaiskasvatukseen

Loimaalla on käytössä sähköinen varhaiskasvatushaku ja esiopetukseen ilmoittautuminen eDaisy-asiointipalvelu. Asiointipalvelun kautta haetaan varhaiskasvatuspaikkaa sekä ilmoitetaan muutokset. Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Mikäli tarvitset neuvoa sähköisen eDaisy -palvelun käytössä, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palvelusihteereihin Laura Torkki puh. 050 311 4601 tai Sami Salmi puh. 050 311 4600.

Jos et pysty tekemään palvelun vaatimaa vahvaa tunnistautumista, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.
Palveluohjauksesta saa neuvoja hakumenettelyyn liittyvissä asioissa, tietoa varhaiskasvatuksesta ja hoitopaikoista sekä vaihtoehdoista lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi.

Huomioitavaa:

  • Varhaiskasvatuksessa jo olevalle lapselle ei tarvitse hakea varhaiskasvatuspaikkaa, vaan hänen varhaiskasvatuksensa jatkuminen ilmoitetaan varhaiskasvatusyksikössä.
  • Esiopetuksen täydentävää varhaiskasvatusta pitää kuitenkin hakea, vaikka lapsella olisikin jo varhaiskasvatuspaikka. Samalla hakemuksella voi tehdä ilmoittautumiset esiopetukseen ja täydentävään varhaiskasvatukseen.
  • Tulotiedot pyydetään myöhemmin.

Haku yksityisiin päiväkoteihin

Haku koskee myös yksityisiä päiväkoteja: Nappulan päiväkoti, Nappulapellon päiväkoti, Nappulakosken päiväkoti ja Touhula Alastaro. Nämä päiväkodit löytyvät eDaisyssa Yksityiset päiväkodit -valikosta.

Varhaiskasvatuspaikan muutokset

Varhaiskasvatuspaikan muutosta haluavien tulee tehdä muutosilmoitus -> toive hoitopaikan vaihdosta eDaisyssä. Lisätietoja ja linkki eDaisyyn varhaiskasvatuksen sivulla Haku varhaiskasvatukseen.

Esiopetukseen ilmoittautuminen ja kuljetus

Esiopetusta on päiväkotikohtaisesti kello 8.30 -13 välisenä aikana 4 tuntia. Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestävät yksiköt kaudelle 2023-2024 vahvistetaan myöhemmin keväällä.

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti uuden eDaisy-palvelun kautta. eDaisy-palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelussa voi hakea samalla kertaa lapsen esiopetuspaikan lisäksi myös osapäivähoitopaikkaa.

Sähköisesti voit ilmoittaa myös muutokset kuten: toiveen varhaiskasvatuspaikan siirrosta, tuntirajavalinnan muutokset, osoitetietojen muutokset, varhaiskasvatuspaikan irtisanomisen (irtisanomisilmoitus) ja tuloselvityksen.

Lisätietoja ja linkki eDaisyyn sivulla Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetuksen kuljetus

Esiopetuksen kuljetusta haetaan sähköisellä lomakkeella hakuviikolla, lomake löytyy sivulta Ilmoittautuminen esiopetukseen. Sähköinen lomake vaatii vahvan tunnistautumisen.

Esikoululainen on oikeutettu maksuttomaan kuljetukseen, mikäli koulumatka on yli 3 km. Kuljetus järjestetään ensisijaisena koulupaikkana osoitettuun esiopetuspaikkaan. Tiedustelut kuljetuksista: Maarit Ylenius puh. 050 594 7743.
Lisätietoja ja kuljetuksen hakulomake sivulla Ilmoittautuminen esiopetukseen

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu

Loimaa on mukana opetushallituksen 2-vuotisen esiopetuksen kokeilussa, joka päättyy toukokuussa 2024, jolloin kokeilussa olevat v. 2017 syntyneet siirtyvät perusopetukseen. Koska kokeilu on määräaikainen, se ei jatku enää v. 2018 syntyneiden osalta, vaan heidän varhaiskasvatuksensa jatkuu entiseen tapaan varsinaisen esiopetuksen alkuun asti.

Kokeilussa mukana jo olleet v. 2017 syntyneet eivät hae tässä haussa esiopetukseen, vaan heillä on jo valmiiksi tehty esiopetuspäätös kahdeksi vuodeksi. Lisätietoja kokeilusta varhaiskasvatusjohtajalta.