auton sisältä, kännykkä kiinni tuulilasissa.

23.8.2022

Loimaalla kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä

Loimaan kaupunki toteuttaa joukkoistetun katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Tapahtuma alkaa lauantaina 27.8. klo 10 (säävarauksella) ja on jatkoa heinäkuun kartoitukselle, jossa Loimaan pyöräteistä kerättiin kuntotietoa samalla menetelmällä. Nyt kartoitettavana on 178 kilometrin katuverkko. Kuka tahansa voi osallistua, ja välineiksi riittävät älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Loimaan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä lähes kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Pelaajan poimimat rahanarvoiset objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta. Tämä tekee datankeruusta hyvin organisoitua ja ilmaisee käyttäjille selkeästi, mistä katujen kuntotietoa on vielä keräämättä, selventää Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

–Tämä tutkimus on tärkeä osa kaupungin omaisuuden hallintaa, toteaa Loimaan kaupungin tekninen johtaja Antti Korte.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Seinäjoella, Lapualla, Akaassa, Asikkalassa, Parkanossa ja Enköpingissä.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Yhteystiedot:

Antti Korte
Tekninen johtaja, Loimaan kaupunki
044 797 1252
antti.korte@loimaa.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com