Poika ulkojäällä pelaamassa kiekkoa.

29.11.2023

Luistelukenttien ja latujen tilanne 29.11.

Talvisten kelien, lumisateiden ja pakkasten myötä latuja sekä luistelukenttiä on päästy tekemään kuntoon talkoovoimin sekä kaupungin omina töinä eri puolilla Loimaata.

Uutista päivitetty 29.11. ja lisätty linkkejä sisäsivuille.

Luistelukentät

Jäät pyritään saamaan luistelukuntoon tämän viikon aikana. Nyt valmiina ovat jo mm. Hirvikosken kaukalo, Keskuskoulu, Niinijoki yleisjää, Alastaron kaukalo, Urheilukeskuksen yleisjää, Virttaalla myös Montun jää on valmiina. Kenttiä jäädytetään parhaillaan ja ne pyritään saamaan kuntoon loppuviikkoon mennessä. Kannattaa loppuviikolla käydä kurkkaamassa onko jo oma lähikenttä valmiina. Lisätietoja kentistä ja sijainnit Luistelukentät– sivulla.

Ladut

Latupohjia on tampattu eripuolilla ja ne ovat hyvin jo jäätyneet, vapaan tyylillä voi kokeilla hiihtoa. Ihan parhaimmilla suksilla ei kannata vielä lähteä, pohjilla on maata ja puuroskaa näkyvissä. Lunta on tullut vielä verrattain vähän, joten toivotaan lisää lunta, että saadaan pian myös vedettyä latu-urat Paana-koneella.

Harjureitillä on myös ajettu latupohjat ja latuja ja Vampulan ulkoilumajalla on valmis 1,7 km lenkki perinteiselle ja vapaalle.

Latutiedot päivittyvät kartalle Loimaan latukonereitit -paikannuspalveluun, kun kaupungin latuja ajetaan Paanalla. Harjureitin paikannuspalvelut alkavat toimia 1.12. Karttojen värikoodatut reitit näyttävät ajantasaisen tiedon.

Lisätietoja latujen sijainneista Kuntoradat ja ladut -sivulla sekä Harjureitti.fi -sivulla.

Vaihtelevien kelien ja vähäisen lumen vuoksi latujen ja luistelukenttien kunto voi vaihdella.  Ladut ja luistelukentät pyritään kunnostamaan mahdollisimman hyvin resurssien ja sään sallimissa puitteissa.