5.1.2023

Loimaan hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne 5.1.2023

Loimaalla ladut ja luistelukentät ovat hyvässä hiihto ja luistelukunnossa.

Nyt saapuneet talviset kelit ovat auttaneet niin hiihtolatujen kuin luistelukenttienkin saamisessa taas kuntoon plussakelien jälkeen.  

Hiihtoladut

Osittain lumitilanne on haastava, varsinkin metsäisillä osuuksilla lumen vähyyden takia kaikkiin paikkoihin ei ole saatu tehtyä perinteisen latu-uraa kokonaan. Vapaalla pääsee jo kaikilla latureiteillä.

Loimaan kaupungin latujen seuranta on nyt toiminnassa ja sieltä voi katsoa mikä on reaaliaikainen tilanne. Loimaan latuverkosto

Kannattaa ottaa myös seurantaan Loimaan Lehden Hiihto Niilot ja Nellit -facebook-ryhmä, siellä on myös reaaliaikaista tietoa ja vinkkejä eri reiteistä.

Harjureitillä ladut ovat avoinna ja niiden kuntoa voi seurata harjureitti.fi -sivustolta. Harjureitin Vampulan ulkoilumajan kahvio aukeaa myös nyt loppiaisena ja on avoinna hiihtokaudella la-su klo 11-16.

Harjureitin latujen kunnossapidosta on ostopalvelusopimus sitä hallinnoivien kuntien eli Loimaan, Oripään, Säkylän ja Huittisten kautta.

Luistelukentät

Yleisesti kaikki luistelukentät ovat luistelukunnossa ja niitä huolletaan koko ajan. Kylien luistelukenttiä jäädytetään talkoovoimin mm. Virttaalla, Metsämaalla, Niinijoella ja Kojonkulmalla.

Nyt kun on hyvät pakkaset niin kentät ovat hyvässä kunnossa. Jos plussakelit taas yllättävät ja jäät pehmenevät, niin kenttien käyttöä ei suositella. Kenttä menee silloin pilalle ja kunnostus vaatii enemmän töitä. Maltetaan silloin hetki ja odotellaan pakkasia.

Luistelukentistä ja jääkiekkokaukaloista tietoa nettisivuilla Muut ulkokentät -sivulla.

Nyt vain lämmintä päälle ja hiihtämään, luistelemaan tai nauttimaan ulkoilusta muuten vain, kun on kelit kohdillaan!

Tyttö sitoo luistimia ulkona, punaiset käsineet kädessä, näkymä ylhäältä