Kaksi naista ja mies ulkoilemassa niityllä. Toinen naisista taluttaa polkupyörää. Miehellä kävelysauvat.

10.5.2023

Liikuntakysely yli 70-vuotiaille loimaalaisille käynnissä toukokuussa – vastaa kyselyyn ja osallistu Seniorikorttien arvontaan

Asumisen teemavuoteen sekä Liikuntaa ja digiä -hankkeeseen liittyen kaupungin liikuntapalvelut toteuttavat toukokuussa liikuntakyselyn ikäihmisille. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa yli 70-vuotiaiden kuntalaisten liikuntatottumuksia, liikkumattomuuden syitä sekä asumisolosuhteita ja kohderyhmän fyysistä toimintakykyä.

Loimaan kaupunki haluaa kehittää liikuntapalvelujaan asukkaidensa tarpeita ja toiveita vastaaviksi. Toukokuun aikana kaupungin toteutettavalla kyselyllä selvitetään yli 70-vuotiaiden loimaalaisten liikuntatottumuksia ja fyysistä toimintakykyä sekä mielipiteitä kaupungin liikuntapalveluista ja -paikoista.

Liikuntakysely postitetaan toukokuussa kaikille yli 70-vuotiaille loimaalaisille väestörekisteritietojen perusteella. Vastauksia toivotaan mahdollisimman monilta ja eri tavoin liikuntaan suhtautuvilta henkilöiltä. Kyselyyn toivotaan vastattavan ensisijaisesti sähköisesti. Kyselylomakkeeseen pääset tästä. Kyselyyn voi vastata myös palauttamalla kotiin postitetun lomakkeen Vesihoviin, kirjastoon (Alastaro, Hirvikoski, Loimaa, Mellilä) tai pääterveysasemalle.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 10 kpl syksyllä 2023 käyttöön otettavia Seniorikortteja, joilla pääsee hyötymään kaupungin liikunta- ja kulttuuritarjonnasta. Lisäksi arvotaan Vesihovin, Patsaspuiston ja Taidetalon kertalippuja.

Kyselyn tulokset auttavat Loimaan kaupunkia liikuntaan ja asuinympäristön kehittämiseen liittyvässä suunnittelussa ja päätöksenteossa. Ikäihmisille suunnatun liikuntakyselyn jälkeen liikuntapalveluiden tavoitteena on jalkautua kyliin ja asuinalueille liikuntaraadin muodossa ja selvittää yhdessä asuinalueiden toimijoiden kanssa, millä toimenpiteillä mahdollisimman monella ikäihmisellä olisi mahdollisuus liikuntaan omassa lähiympäristössä omista lähtökohdistaan.

Osallistu kyselyyn 2.6.2023 mennessä ja vaikuta. Kyselyyn pääset tästä linkistä. Kiitos vastauksestasi!

Tule mukaan liikkumaan!

Kevään edetessä liikuntapalvelut aloittavat ikäihmisille suunnatut liikuntakampanjat, kuten 1.5. alkaen Kävely kevyemmäksi ja Liikkuen läpi vuoden -kampanjan Haastepyöräily. Kevään ja kesän liikuntaryhmät ovat käynnissä juhannukseen saakka.

Tutustu ohjatun liikunnan tarjontaan tästä.

Lisätiedot:

Liikuntasihteeri Tarja Lähdemäki
p. 0500 826359
tarja.lahdemaki@loimaa.fi