Syksyinen kuvituskuva.

1.9.2022

Tapahtumat käynnistyvät kirjastoissa

Syyskuussa siirrytään normaaleihin aukioloaikoihin ja käynnistetään kirjastojen tapahtumat. Tiedossa on muun muassa luentoja, lukupiirejä ja novellikoukkuja.

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on 6. syyskuuta.

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa. Tapaamiset alkavat  21. syyskuuta.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot välitetään suorina lähetyksinä Jyväskylästä kerran kuussa keskiviikkoisin klo 14. Luentoja seurataan pääkirjaston Elers-huoneessa. Pääsy on vapaa kaikille kiinnostuneille, ei ennakkoilmoittautumista. Syksyn aiheita ovat Suomen geopoliittinen asema, huumorin merkitys, digitaalisuus ja eurooppalainen kulttuuriperintö. Luennot alkavat 14. syyskuuta.

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa kerran kuussa torstaisin klo 18. Pääsy on vapaa, ei ennakkoilmoittautumista. Syyskaudella käsitellään esimerkiksi Loimaan kauppalan perustamista, johtajaopettaja Miina Penttilän vaiheita ja maaseudun lasten ja nuorten köyhyyttä. Luennot käynnistyvät 29. syyskuuta.

Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuja järjestetään kerran kuussa pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa: novellikoukut pääkirjastossa keskiviikkoisin alkaen 7. syyskuuta klo 18 ja Hirvikoskella torstaisin alkaen 22. syyskuuta klo 17.30.

Satuhetkiä voidaan pitää kaikissa kirjastoissa erikseen sovittuina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille. Säännöllisiä satutuokioita järjestetään Hirvikosken kirjastossa joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10. Satuhetket ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lisätietoa tapahtumista ja niiden sisällöistä.

Kirjastojen aukioloajat 1.9.2022 alkaen.