Rikinkeltainen taivas -mainos.

4.11.2022

Rikinkeltainen taivas -näytelmätaltiointi kirjastoissa

Musiikillinen ja melankolinen esitys on aikamatka 60-luvulta tähän päivään

Kjell Westön romaaniin perustuva Rikinkeltainen taivas on nähtävissä digitaalisena näytelmätulkintana pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa viikolla 47.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat vuoden 1969 kesästä vuoden 2016 syksyyn. Monikerroksisessa teoksessa musiikilla on iso rooli, sillä esimerkiksi Bob Dylanin, The Beatlesin ja Maurice Ravelin kappaleilla kuvataan aikaa, tapahtumia ja mielialoja.

Rikinkeltainen taivas onkin intiimi ja melankolinen matka lapsuuden kesäparatiisista sirpaleiseen nykymaailmaan, kun sukupolvet, sukupuolet ja sosiaaliluokat törmäävät toisiinsa.

Näytelmän kantaesitys oli Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä joulukuussa 2019. Teos on taltioitu Kansallisteatterin Suurelta näyttämöltä keväällä 2021, ja sitä tarjotaan kaikkien suomalaisten kirjastojen vapaaseen käyttöön osana Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlaa.

Rikinkeltainen taivas on helsinkiläisen kirjailijan Kjell Westön (s. 1961) seitsemäs romaani. Vuonna 2006 hän sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksestaan Missä kuljimme kerran.

Rikinkeltainen taivas -teatteriesityksen digitaltiointi Hirvikosken kirjastossa ti 22.11. klo 17 ja pääkirjastossa ke 23.11. klo 17. Kesto noin 2 tuntia. Avoin pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.