21.2.2023

Maahanmuuttajahankkeen tavoitteet täyttyivät ennätysajassa

Loimaan seutukunnan kuntien yhteinen maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluhanke aloitti toimintansa 1.10.2022. Hankkeen tavoite oli elokuun loppuun 2023 mennessä saavuttaa 100 ohjattua/neuvottua asiakasta. Loimaalla tämä raja saavutettiin kuitenkin jo helmikuun alkupuolella.

Loimaan seutukunnan hanke on Turun maahanmuuttajien ohjaus – ja neuvontapalveluiden osahanke. Varsinais-Suomen alueella hanketta toteutetaan nyt kolmatta vuotta. Loimaalla ja seutukunnassa hanketta toteutetaan uudella mallilla: palvelu jalkautetaan mobiilimallina eli ajanvarauksella palvellaan asiakkaita tarpeen mukaan puhelimitse tai neuvontapisteellä. Ajan palveluun voi varata soittamalla, viestillä tai sähköpostilla. Palvelu jalkautuu myös seutukunnille tarvittaessa. Hankkeen rahoittajana on TEM (Työ – ja elinkeinoministeriö).

Loimaalla ja seutukunnilla asuu maahanmuuttajia vajaa parituhatta, joten ohjaus- ja neuvontapalvelu on todettu tarpeelliseksi. Asiakkaina on ollut kaikenikäisiä maahanmuuttajia useasta eri kansallisuudesta. Ohjausta ja neuvontaa on mahdollista saada erilaisiin asioihin, kuten arkielämään, asumiseen, Suomessa elämiseen, terveysasioihin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Hanke auttaa myös viranomaisiin eli Kelaan, Migriin ja Poliisiin liittyvissä asioissa. 

Lisätietoja hankkeesta ja sen toiminnasta antaa Maahanmuutto-ohjaaja/projektikoordinaattori Maarit Tiittanen, puh. 040 182 8501, maarit.tiittanen@loimaa.fi

Lisätietoja Loimaan kaupungin maahanmuuttopalveluista voi lukea kaupungin kotisivuilta.

Maahanmuutto-ohjaaja Maarit Tiittanen