Pikkupoikia ajelemassa polkuautoilla Loimaan kesän avaus-tapahtumassa Loimaan torin vieressä 2023.

24.5.2024

Loimaan keskustan elinvoimaluku kasvanut ennätyksellisesti!

Loimaan kaupunki on mukana vuosittaisessa, valtakunnallisessa keskustojen elinvoimalaskennassa, ja tänä vuonna tulos oli Loimaan osalta erittäin positiivinen.

Loimaalla on prosentuaalisesti korkein keskustan elinvoimaluvun kasvu viimeisen kolmen vuoden tarkastelujaksolla!  Arkisin auki olevien palveluliikkeiden määrä on kasvanut vuosittain ja sitä mukaa tyhjät liiketilat täyttyneet. Elinvoimaluvun nousu onkin seurausta tyhjien liiketilojen täyttymisestä.

”Loimaan keskustassa on ollut viime vuosina positiivinen vire”, iloitsee Loimaan kaupungin kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen. ”Uusia yrityksiä on tullut hienosti ja moni yritys ja tila saanut tuoreita jatkajia, kuten esimerkiksi Hotelli Vihannonkulma, Loimaan toimistohotelli, Jaskan Kahvila ja Ketun kerä -lankakauppa. Tilaa löytyy yhä uusillekin tulijoille ja kaupungin puolelta olemme mielellämme apuna sopivin tilojen kartoittamisessa”, Laaksonen lupaa.

Elinvoimalaskennassa oli tänä vuonna mukana 34 keskustaa. Kaupunkikeskustojen elinvoimatiedot laskettiin kaupungeittain avoimella menetelmällä, jossa keskustan kauppojen ja ravintoloiden kokonaismäärästä vähennettiin vapaat liiketilat. Se suhteutettiin kaupungin asukasmäärään. Jokainen muutos liiketilan käytössä vuoden aikana vaikutti tuloksiin. Laskennasta vastaa elinvoima-asiantuntija FM Martti Wilhelms yhteistyössä kaupunkien (34 kpl) sekä Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry:n kanssa.