Enrico Mazzonen näyttelyn työ.

18.1.2024

Italialaisen Enrico Mazzonen piirustuksia pääkirjastossa

Cogoleto: Tales from Somewhere –näyttelyssä kalevalaista henkeä

Pääkirjaston uudessa näyttelyssä pääsee ihailemaan piirustustöistä koostuvaa fantasiahenkistä kokonaisuutta, jossa kansalliseepoksemme Kalevala kohtaa italialaisen mytologian.

A3-kokoiset kokoiset piirustukset on tehty viivasyövytyksellä eli taidegrafiikan syväpainomenetelmällä. Erittäin yksityiskohtaisten töiden teemoja ovat luonto ja kulttuurinen vaikuttavuus.

– Näyttelyssä käytän muistoja Cogoleton vuoriston vaellukselta, taiteilija Enrico Mazzone sanoo.

Vuonna 1982 syntynyt Enrico Mazzone on kotoisin Italian Torinosta, mutta nykyään hän asuu Porissa. Hän on opiskellut torinolaisessa Albertina Taideakatemiassa muun muassa teatterilavastusta ja on toiminut esimerkiksi kulttuuriavustajana, graafikkona ja teknisenä muotoilijana pitkin Eurooppaa. Omana pääteoksenaan hän pitää massiivista Rubedoa, joka lähes 100-metrisenä ja 300-kiloisena on suurin Jumalaisesta näytelmästä tehty työ.

Mazzone on pitänyt useita näyttelyjä sekä Suomessa että Italiassa. Loimaan pääkirjastossa auenneen Cogoleto: Tales from Somewhere kokonaisuuden tavoitteena on herätellä katsojaa huomaamaan syvälliset ja kauniit asiat omassa lähiympäristössä.

Enrico Mazzone: Cogoleto: Tales from Somewhere –näyttely Loimaan pääkirjastossa 15.2. saakka.