Kuvassa nuori henkilö käyttää elokuvakameraa. Kuvan päällä oleva teksti kertoo 8-15 -vuotiaille tarkoitetusta elokuvatyöpajasta, joka järjestetään Loimaalla 16.1.-17.1.2024

15.12.2023

Elokuvatyöpaja 8-15 -vuotiaille

Loimaan kaupunki järjestää yhdessä helsinkiläisen tuotantoyhtiö Amazementin kanssa kaksipäiväisen elokuvatyöpajan, joka on suunnattu 8-15-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kaksipäiväinen elokuvapaja järjestetään Heimolinnassa tiistaina ja keskiviikkona 16.-17.1.2024. Pajapäivät kestävät koko päivän noin kello 9:00-15:00.

Pajapäivien aikana toteutetaan kaksi lyhytelokuvaa, jotka osallistuvat myös Suomen suurimpaan valtakunnalliseen lasten ja nuorten elokuvakilpailuun. Finaaliin nousevien elokuvien tekijät kutsutaan kilpailun huipentavaan palkintogaalaan Helsinkiin toukokuussa.

Kyseessä on harvinainen ja hieno tilaisuus päästä tutustumaan elokuvantekemisen saloihin ja oppia monella tavalla ryhmätyötä sekä yhteen hiileen puhaltamista, sillä elokuvan tekeminen mitä suurimmassa määrin on yhteistyötä, jossa kaikkien panosta tarvitaan.

Mukaan matalalla kynnyksellä!

Pajan vetävät elokuva-alan ammattilaiset, jotka tuovat mukanaan 4K-laatuiset videokamerat ja jälkituotantovälineet. Mitään aiempaa kokemusta ei elokuvien tekemistä tarvitse olla – tärkeintä on, että intoa riittää!

Pajassa voi olla enintään 20 osallistujaa, mutta parhaimmillaan paja toimii 15 hengen ryhmällä. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautumiset tehdään nuorisosihteeri Teija Aarltola-Jaloselle (teija.aartola-jalonen@loimaa.fi). Koska osallistuminen edellyttää myös poissaoloa koulusta, on siihen liitettävä myös luokanvalvojan nimi ja huoltajan lupa.

Tietoa hankkeesta

Hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry ja elokuvien teema on MEDIA. Tämä tarkoittaa, että kaikissa pajaelokuvissa tulee tavalla tai toisella käsitellä mediaa eli viestin välittämistä yleensä, viestintämenetelmää (televisio, radio, sanomalehdet, internet, some) tai tiettyä viestimuotoa (teksti, kuva, ääni). Myös esim. disinformaation levittäminen ja valeuutiset ovat potentiaalisia aiheita. Viittaus mediaan voi olla myös hyvin pieni ja elokuva voi käsitellä jotain ihan muuta, mutta median on oltava jotenkin elokuvassa mukana.

Hankkeen työpajoissa toteutetut elokuvat julkaistaan Kaikki kuvaa -sivustolla kaikkikuvaa.fi ja ne osallistuvat ensi kevään valtakunnalliseen Kaikki kuvaa -kilpailuun 2024, johon osallistuu vuosittain toistatuhatta lasta ja nuorta ympäri maan. Suomen elokuva-alan eturivin nimistä koottu arvovaltainen raati palkitsee parhaat tekijät upein raha- ja tuotepalkinnoin. Tämän hankkeen työpajaelokuvat muodostavat kilpailussa oman kilpailusarjansa. Kaikki huipentuu toukokuussa 2024 Helsingissä järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa finalistit pääsevät näkemään teoksensa hienossa elokuvateatterissa valkokankaalta ja palkinnot jaetaan. Voit tutustua viimekeväiseen kilpailuumme täältä: https://kaikkikuvaa.fi/kilpailu

Työpajahankkeen ja kilpailun rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Mikko Kodisoja säätiö.