Novellikoukun neuleita.

30.5.2024

Novellikoukun neuleita Tyksin vauvoille

Vastasyntyneet saavat lahjaksi käsinkudotut villasukat

Pääkirjaston Novellikoukku-piirissä neulottiin syksyn ja kevään aikana sukkia Tyksin synnytysosastolle. Synnytysosastolla annetaan kaikille vastasyntyneille lahjaksi käsinkudotut villasukat. Tyksin Majakkasairaalan synnytysosastolla hoidetaan kaikki Varsinais-Suomen hyvinvointialueen synnytykset. Vuosittain sairaalassa syntyy noin 4 000 lasta.

Tulevina kuukausina varsinaissuomalaisten vauvojen jalkoihin pääsee myös iso määrä loimaalaisia sukkia. Hyväntekeväisyysprojektiin osallistui kymmenkunta naista. Sukkien lisäksi lahjoituksessa on mukana myös myssyjä.

Hyväntekeväisyyteen lahjoitettavat käsityöt kuuluvat ympäri Suomea kirjastoissa järjestettävien Novellikoukkujen ideaan.  Loimaalla on aiemmin tehty muun muassa myssyjä ja lapasia vanhuksille, torkkupeitto kirjastolle ja myssyjä ensihoitoyksiköissä syntyville vauvoille.

Novellikoukut alkoivat Loimaan kirjastoissa vuonna 2016. Novellikoukuissa yhdistyvät käsitöiden tekeminen ja novellien kuuntelu. Novellikoukkuun voi ottaa mukaan minkä tahansa käsityön ja mukaan voi aina tulla vaikka vain kuuntelemaan.

Novellikoukut jatkuvat syksyllä pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa.