Mattotaiteilija Eija Rasinmäki.

14.3.2024

Mattotaiteilija Eija Rasinmäki maa- ja kotitalousnaisten kirjailijaillassa ke 20.3.2024

Eija Rasinmäestä on tehty elämäkerta Käsinkudottu elämä

Tekstiilitaiteilijana, design-mattojen suunnittelijana ja Finarten perustajana tunnettu Eija Rasinmäki on vieraana Loimaan-Metsämaan maa- ja kotitalousnaisten kirjailijaillassa pääkirjastossa keskiviikkona 20.3. klo 17.30.

Rasinmäellä on taustaa paikallisittain, sillä vuonna 1970 hän perusti Loimaalle ensimmäisen kutomotehtaansa. Vuonna 1978 hän muutti Hausjärven Oittiin, jossa kutomotoiminta laajeni ja parhaimmillaan tehdas työllisti 25 kutojaa.

Vuonna 1985 Rasinmäki perusti miehensä kanssa Finarten, joka on nykyisinkin Suomen johtava designmattojen valmistaja. Kansainvälisen kiinnostuksen myötä Rasinmäen taidemattoja löytyy pitkin maailmaa, kuten Woody Allenin kotoa sekä Suomen konsulaatista New Yorkissa.

Eija Rasinmäestä on tehty elämäkerta Käsinkudottu elämä (2021), jonka on kirjoittanut Ulla-Maija Siekkinen. Vuonna 2022 Rasinmäelle myönnettiin Pro Finlandia-mitali tunnustuksena hänen pitkäjänteisestä työstään perinnetekstiilien parissa.

Loimaan-Metsämaan maa- ja kotitalousnaisten järjestämään kirjailijailtaan on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Teetarjoilu, vapaaehtoinen teeraha.

Mattotaiteilija Eija Rasinmäki pääkirjaston kirjailijaillassa ke 20.3. klo 17.30.