Syksyinen kuvituskuva.

31.8.2023

Kirjastojen tapahtumasyksy käynnistyy

Syyskuussa palataan normaaleihin aukioloaikoihin ja käynnistetään kirjastojen tapahtumat. Tiedossa on muun muassa luentoja, lukupiirejä ja novellikoukkuja. Kirjailijavieraaksi saapuu Puuvillatehdas-sarjasta tuttu turkulainen Ann-Christin Antell.

Muistoja-tilaisuudet on uusi tapahtumasarja, jossa pääsee muistelemaan niin koulu-, ruoka- kuin kirjastomaailmaankin sijoittuvia muistoja. Syyskauden kolme tilaisuutta pidetään pääkirjastossa tiistaisin klo 14. Ensimmäinen kerta on 12. syyskuuta, jolloin palataan kouluaikoihin.

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on 5. syyskuuta, jolloin käsiteltävänä on Petri Tammisen Meriromaani (2015).

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 pääkirjastossa. Tapaamiset alkavat 13. syyskuuta.

Studia Generalia -luentosarja järjestetään pääkirjaston lehtisalissa kerran kuussa torstaisin klo 18. Pääsy on vapaa, ei ennakkoilmoittautumista. Syyskaudella kuullaan Viipurista, Viipurin seudun kartanoista sekä Oripäänkankaan tapahtumista 1918. Luennot käynnistyvät 21. syyskuuta.

Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuja järjestetään kerran kuussa pääkirjastossa ja Hirvikosken kirjastossa: Novellikoukut pääkirjastossa keskiviikkoisin alkaen 6. syyskuuta klo 18 ja Hirvikoskella tiistaisin alkaen 29. syyskuuta klo 16.30.

Satuhetkiä voidaan pitää kaikissa kirjastoissa erikseen sovittuina aikoina esimerkiksi päiväkotiryhmille.

Kirjailijavieraaksi saapuu Turkuun sijoittuvasta Puuvillatehdas-sarjasta tuttu Ann-Christin Antell to 12. lokakuuta klo 18. Tilaisuus pidetään pääkirjastossa.

Rikollisia dialogeja -keskustelu pääkirjastossa ke 25. lokakuuta klo 17.30:
Bloggaaja Teemu Saarenpää ja Joku tietää jotain -podcastin tekijä Juulia Raivio keskustelevat rikoksista, niiden tekijöistä sekä ilmiöstä, jossa rikoksista ja rikollisista tehdään dokumentteja, elokuvia, TV-sarjoja ja kirjoja.

Kirjastojen tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ei etukäteisilmoittautumisia. Tervetuloa!

Lisätietoa tapahtumista ja niiden sisällöistä.

Kirjastojen aukioloajat 1.9.2023 alkaen.