Yrittäjäpariskunnan yhteinen koti löytyi Loimaalta

Yrittäjä Ville Manner löysi tv-ohjelmasta vaimon, joka sattui asumaan Loimaalla. Nyt Ville sekä omaa ravintolaa pyörittävä Anniina Marjamäki jakavat Loimaalla yhteisen kodin.

Ennen kuin ylöjärveläinen Ville Manner tapasi vaimonsa Anniina Marjamäen Ensitreffit alttarilla -tv-ohjelmassa, hän ei ollut koskaan edes käynyt Loimaalla. Kun sitten alkoi näyttää siltä, että taival uuden kumppanin kanssa jatkuu ohjelmaa pidemmälle, piti ensimmäisenä tarkistaa, missä se Loimaa sijaitseekaan. Pian Villestä kuitenkin tuli maalaiskaupungin onnellinen asukas.

”Olen ollut positiivisesti yllättynyt. Ihmiset ovat ottaneet minut tosi kivasti vastaan, ja varsinkin kesällä täällä on tosi eläväistä”, Ville kehuu.

Syy siihen, että juuri Loimaa valikoitui pariskunnan yhteiseksi asuinpaikaksi, oli ennen kaikkea työ. Anniinan työ on Loimaan keskustassa sijaitseva oma ravintola Lanko, kun taas bisnesenkelinä ja yrityskehittäjänä toimivan Villen työ onnistuu läppärin ja puhelimen välityksellä mistä käsin tahansa. Siksipä Loimaa soveltui liikkuvaiselle miehelle tukikohdaksi paremmin kuin hyvin.

”Loimaan sijainti Helsinki-Tampere-Turku-kolmion keskellä on töideni kannalta loistava. Täältä on joka suuntaan hyvät tiet ja myös melko hyvät julkisen liikenteen yhteydet”, Ville sanoo.

Kumpikin on sitä mieltä, että Loimaa on hyvä paikka yrittäjälle.

”Täällä kannustetaan yrittäjyyteen. Yritykset tekevät myös keskenään yhteistyötä, mikä on iso voimavara”, Anniina sanoo.

Lontoosta Loimaalle

Muutto Loimaalle ei lopulta ollut Villelle kovinkaan iso hyppy. Mies oli aiemmin ehtinyt asua kymmenen vuotta Lontoossa, ja muutaman Ylöjärvellä vietetyn vuoden jälkeen mieleen oli jo muutenkin tullut ajatus muuttaa vieläkin maalaisempiin maisemiin.

Yhtenä suurena plussana pariskunta pitää Loimaan edullista hintatasoa.

”Alhaiset elämisen kustannukset tuovat rentoutta myös yrittämiseen. Kun ei ole painetta tehdä joka kuukausi isoa tiliä, pystyy menemään mukaan monenlaiseen”, Ville pohtii.

Kun kumpikin vertailee edellisiä asuntojaan ja niiden hintoja, käy nopeasti selväksi, että Loimaalla voi saada omakotitalon uima-altaineen samalla hinnalla, mitä muualla joutuisi maksamaan pienestä kaupunkiasunnosta.

”Matkustamiseen kuluva aika on sitä paitsi asennekysymys. Lontoossa työmatkani kesti julkisilla tunnin suuntaansa, vaikka asuin kymmenen kilometrin päässä keskustasta”, Ville tuumaa.

Tilaa luovuudelle

Ville kertoo, että maalaispaikkakunnan rentoudesta on löytynyt myös uudenlaista tilaa omalle luovuudelle. On ollut aikaa kehittää omaa yritystoimintaa ja tunnistaa sellaisiakin haaveita, joita ei kiivaimmassa oravanpyörässä huomannut kuunnella. Myös arkisen työnteon luovuutta lisää se, että ulkoisia häiriötekijöitä on vähemmän.

”On mukavaa, että täällä on isot tontit. Talojen ikkunat eivät ole ihan vastatusten naapurin kanssa”, Anniina tuumii.

Ville suunnittelee jo, miten omalla pihalla voisi alkaa harrastaa kädentaitoja, kuten nikkarointia. Pienessä kaupunkiasunnossa sellainen ei onnistuisi. Muitakin harrastuksia paikkakunnalta löytyy, kuten Villen ”pappa-kiekko” eli vuosien tauon jälkeen naftaliinista kaivettu jääkiekkoharrastus. Myös paikalliset golfkentät Ville aikoo käydä testaamassa heti kevään tullen. 

Tulevaisuuden haaveena Anniinalla ja Villellä siintelee talon rakentaminen, kunhan ensin löytyy sopiva tontti. Sitä odotellessa täytetään kalenteria sosiaalisella elämällä ja pidetään yhteyttä ystäviin niin Loimaalla kuin muuallakin.  

”Kaverit totesivat, että on Loimaa sentään lähempänä kuin Lontoo. Myös sukulaiset ovat löytäneet tiensä tänne kyläilemään hyvin. Se on tosi hienoa”, Ville sanoo.