Viljelijän verkkoasiointi Vipu

 

Hyödynnä Vipua myös päätukihaun ulkopuolella!

Pääset selaamaan maatilan tietoja ja muuttamaan osallisten tietoja. Voit muuttaa esim. tilinumerosi, jos tarpeen on. Tai voit täydentää sähköpostiosoitteesi tai uuden kännykkänumerosi. Näin varmistat Mavin uutiskirjeiden ja muistutusviestien perilletulon.

Pääset myös selaamaan tukien maksutapahtumia ja kurkkaamaan tukisummia. Maksuaikataulu löytyy Mavin etusivulta, katso sivun alareuna. Myös aikaisempien vuosien ilmoitetut kasvit löytyvät maatilan tiedoista.
Ruokavirasto julkaisee vuosittain arvion tukien maksuaikataulusta.

Linkki Vivun ohjevideoihin

Vipu-palvelussa voit tehdä sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilasi tukihakemustietoja ja karttakuvia. Voit selailla maatilasi tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Kirjaudu tästä

Oikeudet Vivun käyttöön on kaikilla aktiivisen tilan ensisijaisilla viljelijöillä ja omistajilla. Mikäli tilan osallisiin pitää tehdä muutoksia, se tehdään lomakkeella 101D ja Vivun käyttöön lomakkeella 457 . Lomakkeet löydät Ruokaviraston sivuilta

Vipuun voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.  Mikäli kirjautuminen ei onnistu, varmista vaikka maaseutuviranomaiselta, että oikeutesi ovat voimassa.

Jos Sinut on valtuutettu tilan nimenkirjoittajaksi, Sinulla on myös oikeus jättää sähköisesti tukihakemuksia, lohkokorjauksia ym. sähköisiä tehtäviä.

Mikäli olet tilan omistaja, mutta Sinulla ei ole valtuutusta nimenkirjoitukseen, pääset selaamaan tilan tietoja.

Nimenkirjoittajaksi oikeutettu voi myös valtuuttaa muita käyttämään tilan Vipua. Tilan muitten osallisten tai vaikka neuvojan valtuuttaminen käy tätä kautta. 

Vipu-palvelun käytöstä neuvotaan lisää Ruokaviraston sivuilla.

Tietoa Vivusta

 

päivitetty: 8.8.2019