Kojonkulman ryhmäperhepäiväkoti

Ryhmis toimii Kojonkulman koululla, entisissä luokkatiloissa. Käytössämme on kaksi huonetta, joista isompi toimii ruokailu- ja leikkitilana. Pienemmässä huoneessa on lapsille kaappisängyt lepohetkiä varten, muun ajan käytämme tilaa leikkeihin sekä luku- ja musiikkituokioihin. Käytössämme on myös tilava eteinen.

Ulkoilu tapahtuu entisen ryhmiksen turvallisella, aidatulla piha-alueella.

Teemme yhteistyötä myös koulun väen kanssa. Vuosittain vietämme muun muassa yhteistä sadonkorjuujuhlaa, jonne myös vanhemmat ja isovanhemmat ovat tervetulleita.

Ryhmiksemme arvoja ovat kodinomaisuus, turvallisuus, kiireettömyys ja avoimuus. Arvostamme lasten omaa leikkiä ja annamme sille aikaa. Pidämme tärkeänä yhteistyötä vanhempien kanssa.

Ohjattu toiminta toteutuu perushoidon lomassa ja se suunnitellaan lasten tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Joka kuukaudelle on oma toimintasuunnitelmansa, jota noudatamme kädentöissä, liikunnassa, leikeissä ja muussa toiminnassamme.

Oman toimintasuunnitelman lisäksi toimintaamme ja sen suunnittelua ohjaa kullakin toimintakaudella päivähoidon yhteinen teema.

Haluamme tarjota lapsille turvallista hoitoa sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua leikin, laulun, lorujen, satujen, liikunnan ja kädentaitojen parissa.

Virttaan ryhmäperhepäiväkoti

Virttaan ryhmäpäiväkoti ulkoapäin kuvattuna

Virttaan ryhmäperhepäiväkoti sijaitsee Virttaan koulun pihapiirissä. Rakennuksen toisessa päässä on liikuntasali.

Perheiden ja varsinkin lasten kannalta on hienoa, että sisaruksilla on mahdollista olla samassa ryhmässä. Ikähaarukka onkin laaja – hoidossa on 0–5-vuotiaita.

Kolme hoitotätiä hoitavat 12 lasta tiloissa, jotka koostuvat neljästä huoneesta ja keittiöstä. Aukioloaikamme riippuvat varhaiskasvatussopimuksessa sovituista ajoista.

Viihtyisässä ryhmiksessä voivat lapset harjoitella rauhassa omia taitojaan ja oppia oivaltamaan uusia asioita ja ilmiöitä yhdessä muiden lasten ja aikuisten kanssa.

Kiireettömiin päiviin mahtuu monenlaista toimintaa: on paljon aikaa leikille, ohjattua koko- ja pienryhmätoimintaa, liikkumista, yhteistä tekemistä, ilmaisua ja teatteria, pelaamista, musiikkia ja ennen kaikkea iloa ja riemua oppimisesta. Olemme myös mukana Liikkuva Loimaa ja Ilo Kasvaa Liikkuen -ohjelmissa.