Nuorisopalveluiden avustuksilla tuetaan paikallista kansalaisjärjestöjen nuorisotyötä ja – toimintaa ja nuorten omaehtoista toimintaa. Avustusten tavoitteena on kansalaisjärjestöjen ja nuorten ryhmien toiminnalla edistää aktiivista kansalaisuutta, lisätä osallisuutta ja terveitä elämäntapoja sekä ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Yleisavustusta voidaan myöntää paikallisille nuorisojärjestöille, nuorisotyötä tekeville järjestöille tai järjestöjen nuorisojaostoille, jotka harjoittavat kaupungin alueella nuorisotoimintaa tai toimivat nuorisotyön tai -toiminnan edistämiseksi. Yleisavustusta voidaan myöntää nuorisojärjestöjen tai – jaostojen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleistoiminnan tukemiseen.

Yleisavustus voidaan myöntää myös erityisavustuksena, joka kohdentuu leiritoimintaan tai kansainväliseen toimintaan.

Nuorisopalveluiden yleisavustukset haetaan vuonna 2020 sähköisesti Avustusverkon sivuilta (https://avustusverkko.fi/). Lomake avautuu 30.3.2020. Hakuaika päättyy 30.4.2020 klo 15.00. 
Avustusverkon käytöstä järjestetään etäkoulutustilaisuus torstaina 2.4.2020 klo 17.00. Koulutus on maksuton ja vaatii ennakkoilmoittautumisen  https://webropol.com/s/avustusverkkokoulutus.

Mikäli sähköinen haku ei onnistu avustusverkon kautta, käytettävissä myös avustusten hakulomake.

Nuorisopalveluiden kohdeavustukset ovat haettavissa kalenterivuoden alusta marraskuun puoliväliin.