Loimaan urheilukeskus

Kaupungin keskustassa sijaitsevan urheilukeskuksen muodostavat kaupungin suurin liikuntahalli, jalkapallon tekonurmikenttä, pesäpallostadion harjoituskenttineen, tenniskentät, beach volley -kenttä, 1340 metriä pitkä valaistu kuntorata sekä kunto- ja voimailusali.

Sisäliikuntapaikat

Loimaan liikuntahalli

Liikuntahalli on Loimaan palloilun edustusjoukkueiden kotihalli, jossa pelataan liigan kotiottelut. Kolmeen osaan jaettavasta salista (44mx26m) löytyvät futsalin, koripallon, lentopallon, salibandyn ja sulkapallon kentät.

Peilisali (10mx12m) soveltuu jumppien yms. järjestämiseen. Salista löytyvät myös voimistelurekit, jumppatanko, renkaat, köydet, puolapuut ja patjat.

Ylätasanteella sijaitseva juoksusuora on neliratainen ja 50 metriä pitkä suora, jonka toisessa päässä on pituushyppypaikka sekä yleisurheilun heittolajien harjoitteluun soveltuva heittopaikka. 

Kahviotila soveltuu esimerkiksi palaverien pitopaikaksi.

Puistokadun koulun liikuntasali

Salissa (13m x 24m) on kori- ja lentopallokentät, näyttämö ja pieni kiinteä katsomo.

Urheilukeskuksen kunto- ja voimailusali

Huoltorakennuksessa sijaitseva maksuton kuntosali, jossa on sekä painopakallisia että vapaita painoja.

Salin aukioloajat: ma-pe klo 7.15-20.30 ja la-su klo 9.00-21.00.

Ulkoliikuntapaikat

Ulkokentät

  • Jalkapallon tekonurmikenttä on vuonna 2018 valmistunut kenttä, jota kiertää 4-ratainen kivituhkapintainen juoksurata. Päädyssä on päällystetty hyppypaikka ja kuularinki sekä pituushyppypaikka.
  • Pesäpallostadion, uusittu 2020.
  • Harjoituskenttä on kivituhkapintainen (100m x 55m).
  • Sammonkadun hiekkakenttä (95m x 40m)
  • Puistokadun hiekkakenttä (60m x 42m) ja pikkukenttä (60m x 30m), jossa talvella yleisjää.
  • Kaksi hiekkatekonurmipintaista tenniskenttää
  • Beach volley -kenttä

Valaistu kuntorata

Valaistu kuntorata (1340m), jonka varrella liikuntahallin päädyssä on koululaisille ja kuntoradan käyttäjille tarkoitetut ulkokuntoilulaitteet. Talvella radalla on hiihtoladut perinteiselle ja vapaalle, sekä yhteys Eteläiselle kuntoradalle.