23.2.2021

Varhaiskasvatuspaikkojen haku ja esiopetukseen ilmoittautuminen

Loimaan kaupungin vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku 1.8.2021 alkavalle toimintakaudelle ja ilmoittautuminen 16.8.2021 alkavaan esiopetukseen on 1.3-5.3.2021 .

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Loimaalla on käytössä sähköinen varhaiskasvatushaku ja esiopetukseen ilmoittautuminen. Jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä hakemusta, nettisivuilta löytyy myös tulostettava versio.

Varhaiskasvatuksessa jo olevalle lapselle ei tarvitse hakea varhaiskasvatuspaikkaa, vaan hänen varhaiskasvatuksensa jatkuminen ilmoitetaan varhaiskasvatusyksikössä.

Esiopetuksen täydentävää varhaiskasvatusta pitää hakea, vaikka lapsella olisikin jo varhaiskasvatuspaikka. Tulotiedot pyydetään myöhemmin. 

Varhaiskasvatuspaikan muutosta haluavien tulee hakea lapselle uutta paikkaa sähköisellä hakemuksella.

Varhaiskasvatuksen hakemukset ja lisätiedot löytyvät sivulta:
Haku varhaiskasvatukseen

Esiopetukseen ilmoittautuminen ja kuljetus

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti täyttämällä esiopetuksen ilmoittautumislomake. Jos esiopetuksen lisäksi tarvitaan esiopetuksen täydentävää varhaiskasvatusta, niin sitä pitää hakea, vaikka lapsella olisikin jo varhaiskasvatuspaikka.  

Esiopetus on päiväkotikohtaisesti kello 8.00-13.00 välisenä aikana, 4 tuntia.

Esiopetuksen kuljetusta haetaan myös hakuviikolla 1.3.-5.3. Esikoululainen on oikeutettu maksuttomaan kuljetukseen, mikäli koulumatka on yli 3 km. Kuljetus järjestetään ensisijaisena koulupaikkana osoitettuun esiopetuspaikkaan.

Esiopetuksen ilmoittautumis- ja kuljetuslomakkeet sekä lisätietoja löytyvät sivulta:
Ilmoittautuminen esiopetukseen

Hirvikoskelle tulossa uusi päiväkoti 

Hirvikoskelle valmistuu uusi päiväkoti vuoden 2022 alkuun mennessä. 1.1.2022 alkaen Kitkonpuiston ja Mahlapuiston päiväkodin toiminta päättyy ja päiväkotien ryhmät yhdistyvät uuteen Hirvikosken päiväkotiin. 

2-vuotinen esiopetuskokeilu

Loimaa on mukana opetushallituksen 2-vuotisen esiopetuksen kokeilussa. Opetusministeriö valitsee Loimaalta noin 20 % 2016 syntyneistä lapsista mukaan kokeiluun. Kokeiluun osallistuvat toimipaikat varmistuvat maaliskuussa.
Kaksivuotiseen esiopetukseen ei haeta tässä haussa, vaan ohjeet hakuun tulevat myöhemmin keväällä. Kokeilu on elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun asti kestävä. Kokeilusta tulee lisätietoa perheille keväällä.  

Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestävät yksiköt kaudelle 2021-2022 vahvistetaan kevään aikana.  

Lisätietoja varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikoista

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus:
varhaiskasvatuksen ohjaaja Marja-Leena Mäkelä, sähköposti: vkpalveluohjaus@loimaa.fi
puh. 02 761 1421. Puhelinaika ma ja ti klo 9-11 ja to 13-16, muina aikoina yhteydenotot sähköpostilla tai jätä viesti vastaajaan. 

Varhaiskasvatusjohtaja Heidi Kauti, sähköposti: heidi.kauti@loimaa.fi 
puh. 02 761 1420
Varhaiskasvatuksen ohjaaja Marja Toropainen,
sähköposti: marja.toropainen@loimaa.fi puh. 02 761 1422                                

Lisätietoja esiopetuksen kuljetuksista

Palvelusihteeri Maarit Ylenius, sähköposti: maarit.ylenius@loimaa.fi  puh. 02 761 1202