15.3.2022

Varhaiskasvatuksen uusi sähköinen asiointipalvelu otettu käyttöön

Varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön uusi sähköinen Daisy -asiointipalvelu, joka helpottaa yhteydenpitoa varhaiskasvatuksen väen ja huoltajien kesken.

Sähköinen haku eDaisyssa

eDaisyn kautta hoidetaan haku varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen sekä muut muutoksiin ja irtisanomisiin liittyvät ilmoitukset. Palvelun kautta huoltajat saavat myös tiedoksi lasten sijoitus- ja maksupäätökset. DaisyFamily -sovellus taas on huoltajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön päivittäinen asiointikanava.

Palvelun käyttöönoton jälkeen lasten sijoitus- ja maksupäätökset löytyvät ohjelmasta ja tulevat tiedoksi huoltajille sähköpostilla. Paperisia päätöksiä ei enää toimiteta. Sähköinen palvelu on käytettävissä myös englanniksi ja ruotsiksi.

Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -tunnistautumisen kautta.

Sähköisesti voi ilmoittaa myös muutokset kuten

 • toiveen varhaiskasvatuspaikan siirrosta
 • tuntirajavalinnan muutokset
 • osoitetietojen muutokset
 • varhaiskasvatuspaikan irtisanomisen (irtisanomisilmoitus)
 • tuloselvityksen

DaisyFamily -sovellus huoltajien ja henkilöstön päivittäisten asioiden hoitoon

DaisyFamily-sovellus on huoltajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön välinen päivittäinen asiointikanava, jonne ilmoitetaan seuraavista asioista:

 • hoitoaikavarausten tekeminen
 • läsnä- ja poissaolotiedot
 • päivittäinen yhteydenpito: viestinvälitys ja ryhmäkohtaiset lupakyselyt,
  ilmoitustaulu, kasvunkansio ja Vasu
 • perheen perustietojen ylläpito: lasta koskevat tiedot, esim. allergiat, varahakijat ja yleiset luvat

Sovellukseen pääsee kirjautumaan sen jälkeen, kun lapselle on tehty varhaiskasvatuspäätös.

Palvelun käyttö on mahdollista sekä sovelluksena että verkkoselaimella. Kirjautuminen sovellukseen tapahtuu ensimmäisen kerran vahvan tunnistautumisen kautta Suomi.fi -palvelussa, jonka jälkeen huoltajat luovat itselleen henkilökohtaiset tunnukset (sähköposti/salasana) jatkoa varten.

Ohjelman myötä viestintä perheiden ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan välillä helpottuu. Sovelluksessa voidaan jakaa mm. tietoja ja kuvia vanhemmille päiväntapahtumista.

Uuden ohjelman lisäksi huoltajat saavat kaksi ”tägiä” per/lapsi, jolla ”leimataan” lapsi sisälle hoitoon ja pois ryhmän puhelimeen päivittäin. Tämän myötä tapahtuu päivittäin ns. vastuunvaihto lapsesta huoltajan ja varhaiskasvatuksen työntekijän välillä.

Lisätietoja ja hakulinkit Haku varhaiskasvatukseen -sivulta

Haku varhaiskasvatukseen 1.8.22 alkavalle toimintakaudelle

1.8.22 alkavalle kaudelle varhaiskasvatuspaikkojen haku tapahtuu sähköisesti tämän uuden ohjelman eDaisyn kautta. Hakuaika toimintakaudelle on 4.4.-8.4. eli viikolla 14.