22.10.2020

Tiedote koskien Loimaan kaupungin Suur-Loimaan historia I-III-teosten jakamista

Loimaan kaupunki jakaa Suur-Loimaan Historia I-III -teoksia veloituksetta Loimaan vanhalla kaupungintalolla (Kauppalankatu 3) torstaina 29.10.2020 klo 15:00-18:00.

Loimaan kaupunginhallituksen päätöksen (21.9.2020 § 308) mukaisesti Loimaan kaupunki jakaa Suur-Loimaan Historia I-III -teoksia veloituksetta Loimaan vanhalla kaupungintalolla (Kauppalankatu 3) torstaina 29.10.2020 klo 15:00-18:00. Myöhemmin loppuvuoden aikana järjestetään mahdollisesti myös toinen ko. teosten jakotilaisuus. Teoksia ei postiteta.

Loimaan kaupungintalo (Kauppalankatu 3) on todettu vuosien varrella sisäilmaongelmaiseksi kiinteistöksi useissa eri kuntotutkimusraporteissa. Kyseisiä teoksia on säilytetty vuosien ajan ko. rakennuksessa, jossa muun muassa henkilökunta on oireillut. Teokset ovat olleet varastoituna ko. kaupungintalon kellarissa, josta on kuntotutkimuksissa löydetty ainakin mikrobikasvustoa, joka on enimmäkseen ollut kosteusvaurioon viittaavaa sienikasvustoa sekä pieniä määriä aktinomykeettejä eli sädesieniä.

Vastuunrajoitusehto: Loimaan kaupunki ei ole missään vastuussa ko. teosten mahdollisesti muille kiinteistöille/ihmisille aiheuttamista välittömistä tai välillisistä haitoista, koska niitä on säilytetty vuosien ajan useaan kertaan tutkitussa sisäilmaongelmaisessa kiinteistössä, mistä teoksen/teosten hakija on tietoinen. Teoksen hakenut henkilö ottaa itse täyden vastuun mahdollisista ongelmista, joita saattaa seurata ko. teoksen säilyttämisestä, käytöstä ja edelleen jakamisesta muille. Teoksen hakeneella on ollut mahdollisuus tutustua ko. kiinteistön viimeisimmän kuntotutkimusraportin tuloksiin ja Työterveyslaitoksen laatimiin puhdistusohjeisiin. Loimaan kaupunki ei ole vastuussa myöskään suhteessa kolmanteen osapuoleen, mikäli teoksen hakija luovuttaa ko. teoksen edelleen eteenpäin.

Teosten hakijalta otetaan kirjallinen kuittaus ennen teoksen/teosten luovuttamista, jossa hakija vakuuttaa saaneensa mahdollisuuden tutustua ko. kuittausasiakirjassa olevaan ja edellä mainittuun vastuunrajoitusehtoon, viimeisimpään kuntotutkimusraporttiin sekä Työterveyslaitoksen puhdistusohjeisiin.

Loimaan entisen kaupungintalon kuntotutkimusraporttiin ja Työterveyslaitoksen puhdistusohjeisiin voi tutustua Loimaan kaupungin kotisivuilla Ajankohtaista -osiossa, jossa on mainittuna tämä ko. tiedote (liitteenä kuntotutkimusraportti) sekä Loimaan kaupungin Ylistaronkatu 36 -toimipisteen neuvonnassa ja teoksia noudettaessa paikan päällä entisellä kaupungintalolla osoitteessa Kauppalankatu 3, Loimaa.

Teosten noutajia pyydetään koronatilanteen vuoksi huomioimaan turvavälit, käsidesin käyttö ja maskisuositukset sekä saapumaan paikalle ainoastaan terveenä.

Loimaan kaupunki 22.10.2020

Kaupungintalon sisäilman PAH-yhdisteet

Kaupungintalon kuntotutkimusraportti 2017

TTL_Ohje siivoukseen ja irtaimiston puhdistukseen kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen