21.12.2021

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä

THL:n suositus kolmannen koronarokotteen välin lyhentämisestä.

THL suosittelee, että kolmannen koronarokotteen annosväliä lyhennetään. Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Aiempi suositus oli, että rokotusväli on kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta.

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Kolmansissa rokoteannoksissa tulee edetä nopeasti valtioneuvoston asetuksessa määritellyn rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin.

Loimaan terveydenhuolto järjestää massakoronarokotuspäivät 11.-14.1.2022 Hirvihovissa.

Rokotustapahtumasta voi tulla hakemaan 1., 2. tai 3. koronarokotuksen mikäli on siihen oikeutettu. Rokotteena on käytössä Moderna Covid-19 –koronavirusrokote.

Koronarokotussarjaa voidaan täydentää myös toisella koronarokotevalmisteella, jos se on tarpeen rokotustoiminnan sujuvuuden vuoksi eikä toisen valmisteen käytölle ole lääketieteellistä estettä.” Lähde THL. Eli jos on saanut 2. annoksen esimerkiksi Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta, voidaan nyt rokotussarjaa jatkaa Modeman rokotteella. Lisätietoja THL:n sivustolla infektiotaudit ja -rokotukset

 Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä suositella Modernan rokotetta ja heille on tarjolla Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote. 5-11 vuotiaille lapsille on käytössä oma BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokote.

Hirvihovin rokotuspäivissä annetaan koronarokotteita ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta. Ajanvarauksen voi tehdä kaikille päiville iästä riippumatta. POP UP -ajat ovat porrastettu ikäryhmittäin ruuhkien ehkäisemiseksi.

Aikoja voi varata myös 1. ja 2. annoksen saajat. 

Koronarokotukset ajanvarauksella
Tiistai-torstai 11.-13.1. klo 8:15-15:30 kaikki ikäryhmät
Perjantai 14.1. klo 8:15-10:30 kaikki ikäryhmät

POP UP -koronarokotukset ilman ajanvarausta
Tiistai 11.1 klo 16-18 kaikille yli 60-vuotiaille
Keskiviikko 12.1. klo 16-18 kaikille yli 50-vuotiaille
Torstai 13.1. klo 16-18 kaikille yli 40-vuotiaille
Perjantai 14.1. klo 11-14 kaikille yli 12-vuotiaille

Ajat ovat nyt aukaistu varattavaksi: https://sote.easiointi.fi/fi/web/loimaa-te

Riskiryhmiin kuuluvia 5-11-vuotiaita ei rokoteta Hirvihovin rokotuspäivissä, heidän rokotuspäivä on 8.1. pääterveysasemalla ja lisää päiviä heille järjestetään myöhemmin.