8.10.2020

Syysloman liikuntavinkit

Syysloma on hyvää aikaa tutkia värikästä luontoa, viettää aikaa perheen tai kavereiden kanssa ulkoillen. Tai jos sää ei innosta ulkoiluun voi käydä vaikka uimassa Vesihovissa tai mennä luistelemaan jäähallille.

Syyslomaviikolla kuivanmaan ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla, mutta olemme miettineet kaikille sopivia liikuntavinkkejä joita voi tehdä yhdessä ja yksin, perheen pienempien kanssa sekä myös isovanhempien kanssa.

Vesihovi on avoinna normaalisti ja sinne kannattaakin suunnata uintireissulle tai vesijumpalle. Vesijumpat tiistaisin ja torstaisin. Syvänveden jumppa maanantaisin. Tarkemmat tiedot jumppien aikatauluista vesihovi.fi -sivulta.

Luontoon tutustuminen ja lähiympäristössä liikkuminen eri vuodenaikoina tuo iloa ja antaa lisää eväitä arjessa jaksamiseen. Erilaisia kohteita löytyy hyvinkin läheltä joita ei aina osaa katsoakaan.

Lähisuunnistusta ja aistipolkuja

Lähiympäristössä Loimaan keskustassa on Jankon valokuva- ja ikkunasuunnistusta keskustassa, Virttaan montulta löytyy MLL Alastaron tekemä aistipolku ja tehtäviä. 

Alastaron, Hirvikosken, Mellilän ja Metsämaan kuntoradoilta löytyy myös luontokuntosaliohjeita kevään malliin.

Jankko suunnistus
MLL Alastaro Facebook
Kuntoradat- ja luontopolut

Retkeily, pyöräily ja frisbeegolf

Harjureitillä voi evästellä ja paistaa makkaraa laavuilla, kävellä sauvojen kanssa tai ilman, ajaa pyörällä, joko ihan omalla tai sitten voit vuokrata ja kokeilla sähköavusteista pyörää.
Tulosta vaikka mukaasi luontobingo ruudukko ja katso montako ruutua saat bongattua täyteen matkan varrella.

Loimaan Latu järjestää sunnuntaina 18.10. koko perheelle patikointireissun Latupirtille. Lisätietoja Loimaan ladun facebook-sivulla.

Frisbeegolf ratoja löytyy useampia ja siellä kierrellessä tulee nuorisollekin liikuntaa ja raitista ilmaa ihan huomaamatta.

Harjureitti.fi
Luontobingo-ruudukko
Loimaan Latu facebook
Frisbeegolf-radat
Luontoliikuntapaikat-kartta
Suomen Latu -ulkoiluvinkkejä

Liikuntaa jäällä, vedessä tai kotona

Jos ulkoilu ei maita, mutta jotain kivaa haluaisi tehdä, niin etsi luistimet esille ja jäähallille luistelemaan. Jäähallilla on luisteluvuoroja perheille ja mailattomaan luisteluun sekä kiekkovuoro mailapeleihin. Jos luistelu ei ole mieleen niin voi mennä vaikka polskimaan Vesihoviin.

Vähän huonommalla säällä voisi myös katsoa millaisia jumppavinkkejä löytyy Loimaan liikuntapalveluiden YouTube kanavalta.

Monenlaista tekemistä yhdessä tai yksin, perheen ja isovanhempien kera löytyy kokoamastamme vinkkipankista.  Monet vinkeistä sopivat pienemmästä isompaan liikkujaan.

Vapaat luisteluvuorot jäähallissa
Vesihovi.fi
Liikuntapalveluiden YouTube -kanava

Huomoithan koronatilanteen

Huomioidaan ryhmissä ja eri liikuntapaikoissa  turvavälit ja hyvä käsihygienia sekä viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet.

Koronaohjeistukset liikuntatiloihin ja uimahalliin
Ajankohtaiset koronatiedotteet