7.4.2021

SYKLI – Turun Taiteilijaseuran jäsennäyttely Loimaan Taidetalossa 6.4–17.6 ja 22.6–9.9.2021

Turun Taiteilijaseuran vuoden 2021 jäsennäyttely on kaksiosainen. Yksi näyttely vaihtuu syklimäisesti toiseen ja esillä on töitä yhteensä neljältäkymmeneltäkolmelta taiteilijalta näyttelykierron aikana.

Ensimmäinen näyttelykokonaisuus yhdistää leikkisällä tavalla ihmisyyteen liittyvää tematiikkaa, kaikessa sen kompleksisuudessa, täysin abstraktiin kuvakerrontaan. Toisessa näyttelykokonaisuudessa luonto saa ottaa vallan ja monessa yhteydessä katsoja kohtaa kuoleman ja haurauden silmästä silmään. Näyttelyn yhteydessä Minna Poikonen valittiin Turun Taiteilijaseuran vuoden 2021 taiteilijaksi. 

Näyttelyn jury, kuvataiteilija Markku Haanpää, Loimaan kulttuurisihteeri Monika Antikainen sekä kirjoittaja, kirjoittamisen tutkija ja ohjaaja Emilia Karjula valitsivat Vuoden Taiteilijaksi 2021 kuvataiteilija Minna Poikosen, jonka teos ”The Truth, The Whole Truth and Nothing But The Truth” puhutteli juryä intensiteetillään ja riisutulla koruttomuudellaan. Poikosen suurikokoinen alastonkuva on samanaikaisesti klassinen ja koskettava. Minna Poikonen on sekä kuvataiteilija että vaatetusalan artenomi, joka on käsitellyt kehollisuutta aiemminkin tuotannossaan eri menetelmin ja tekniikoin.

Turun Taiteilijaseuran vuoden taiteilijaksi valittu Minna Poikonen ja teos
”The Truth, The Whole Truth and Nothing But the Truth”

Näyttelyhaku oli avoin kaikille Turun Taiteilijaseuran jäsenille ja hakemuksia saatiin yhteensä 79 taiteilijalta. Minna Poikosen teos on esillä molemmissa näyttelyissä. 

Vuoden Taiteilijan nimeäminen on Turun Taiteilijaseuran pitkäaikainen perinne vuosikymmenien ajalta. Vuoden Taiteilija -palkinto on merkittävä ja arvostettu tunnustus taiteilijoille. Vuonna 2021 vuoden taiteilija palkitaan rahastipendillä.

Turun Taiteilijaseuran jäsennäyttely SYKLI – juliste