8.10.2020

Koronasuositukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 8.10. lähtien

Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Tiistaina 6.10.2020 alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi, että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Koronapandemian tilanne vaihtelee kuitenkin edelleen suuresti eri kunnissa.

Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

  • Kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää.
  • Suositus noudattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle. Sen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
  • Työntekijöiden ohjeistukset antavat Työterveyslaitos ja työnantajat.
  • Siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia. Ohjausryhmä toi esiin, että etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti

Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta.

– Tehtävänämme on ehkäistä koronapandemian leviämistä tehokkaasti koko maakunnassa ja haluamme olla johdonmukaisia suosituksissamme. Alueellinen yhteistyöryhmämme päätti yksimielisesti ottaa koko maakunnassa käyttöön koronan kiihtymisvaiheen suositukset. Nojaamme THL:n suosituksiin, joiden mukaisesti kasvomaskia tulisi epidemian tällaisessa vaiheessa käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Katso VSSHP:n viimeisin koronatiedote (6.10.).

Loimaan kaupunki on varautunut

Loimaan kaupungin alueella noudatetaan alueellisen työryhmän suosituksia. Asukkaita kehotetaan ylläpitämään hyvää käsihygieniaa ja noudattamaan turvavälejä sekä tarvittaessa käyttämään kasvomaskeja yleisen ohjeistuksen mukaan.

Loimaan kaupunki on varautunut mahdolliseen leviämisvaiheeseen hankkimalla suojaimia valmiiksi tulevaa tarvetta varten. Toisen asteen opiskelijoiden tulee huolehtia itse suojainten hankinnasta. Vähävaraiset opiskelijat voivat olla yhteydessä kaupungin sosiaalitoimeen suojainasioissa.