24.6.2021

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus tiedottaa

Uusi sosiaali-ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki astuu voimaan 1.7.2021. Loimaalla otetaan myös käyttöön tekstiviestimuistutukset varatuista vastaanottoajoista. Muutoksia on myös ajan peruutuksissa sekä peruuttamatta jääneestä vastaanottoajasta terveydenhuollon palveluihin laskutetaan 18 vuotta täyttäneiltä maksu.

Muutoksia sosiaali- ja terveydenhuollon maksuihin 1.7. 2021 alkaen

Uusi asiakasmaksulaki astuu voimaan 1.7.2021 ja muutoksia tulee mm. kotihoidon maksuihin ja palveluasumisen maksujen määräytymiseen, maksukattoon ja peruuttamattomista ajoista tuleviin maksuihin.

Lisätietoja ja uudet vahvistetut asiakasmaksut sivulta Maksukatto ja asiakasmaksut.

Tekstiviestimuistutus

Loimaalla otetaan käyttöön myös automaattinen tekstiviestimuistutus. Varatuista vastaanottoajoista lähtee automaattinen muistutusviesti kolme (3) päivää ennen varattua aikaa. Viesti lähetetään siihen matkapuhelinnumeroon, joka on terveyskeskukseen ilmoitettu. Lapsen huoltajalle voi tulla ajanvarausmuistutus lapsen ajasta, mikäli numero on tallennettu lapsen asiakastietoihin.

Huomioithan, että kyseessä on vain muistutus. Jos muistutusviestiä ei saavu, se ei tarkoita, etteikö aikaa olisi varattu, eikä se vapauta perumattoman poisjäännin maksusta. Muistutusviestiin ei voi vastata!

Tekstiviestimuistutuksia ei lähde koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ajanvarauksista eikä mielenterveys- ja päihdeyksikön ajanvarauksista.

Muistutusviestejä aletaan lähettämään vähitellen 28.6. jälkeen tehtävistä ajanvarauksista.

Ajan peruuttaminen

Varatun ajan voit perua soittamalla terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvarausnumeroon p. 02 761 2020 terveysaseman aukioloaikoina. Muina aikoina tähän numeroon voit jättää viestin ajanperuutuksesta. eTerveyspalvelujen kautta voit siirtää ja perua verkkopalvelussa varattuja aikoja. Jos varatun ajan siirtäminen tai peruminen ei onnistu, ota yhteys toimipisteeseen, josta olet varannut ajan.

  • Terveyskeskuksen ajanperuutus p. 02 761 2020
  • Fysioterapian ajanperuutus klo 8-9 p. 02 761 2342
  • Muut ajanperuutukset suoraan niihin yksiköihin, mihin ajanvaraus on tehty.

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen klo 12 tai erittäin äkillisissä tapauksissa viimeistään samana päivänä klo 9.00 mennessä.

Peruuttamatta jääneestä tai liian myöhään peruutetusta vastaanottoajasta terveydenhuollon palveluihin laskutetaan 18 vuotta täyttäneiltä maksu 50,80€.