10.2.2021

Rokotukset etenevät ennakoitua hitaammin

Loimaan kaupungin terveyspalvelut on joutunut siirtämään yleisörokotusten aloittamista yhdellä viikolla, koska rokotteita saadaan Loimaalle odotettua vähemmän.

Loimaan kaupungin terveydenhuolto pääsee tämänhetkisen aikataulun perusteella aloittamaan kotona asuvien 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien henkilöiden koronarokotukset kahden viikon kuluttua.

Odotettua pienempi rokotemäärä tarkoittaa myös sitä, ettei ensi viikolla päästä rokottamaan Tuulensuun Palvelukeskuksessa eikä Oripään palvelutalossa asuvia ikäihmisiä. Kyseiset rokotukset näyttävät viivästyvän niin ikään kahden viikon päähän. Sen jälkeen Loimaan kaupungin terveydenhuollon rokotusten piirissä olevat hoivakotien asukkaat on rokotettu vähintään yhteen kertaan.

Kotona asuvien 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotusten piiriin lukeutuvat loimaalaisten ohella Oripäässä asuvat ikäihmiset ja heidän omaishoitajansa.

Alkuvaiheessa rokotuksiin kutsutaan puhelimitse

Alkuvaiheessa kotona asuvien ikäihmisten rokotuksissa ei ole käytössä ajanvarausta, vaan terveydenhuollon henkilökunta ottaa puhelimitse yhteyttä rokotettaviin. Yhteydenotot on tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Kontaktointi ja rokotusjärjestys perustuvat aakkosjärjestykseen. Rokotukset koskettavat noin 700 henkilöä.

Koronarokotuksia ei järjestetä asukkaiden kotona, vaan heidät kutsutaan joko pääterveysasemalle tai Tyks Loimaan sairaalaan. Tarkasta paikasta ilmoitetaan puhelun yhteydessä. Rokotukset siirtyvät ikäjärjestyksessä kohti nuorempia ikäluokkia, kun 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotukset on saatu hoidettua.

Ajanvaraus ja väestön yleinen rokottaminen

Rokotusten edetessä terveydenhuollossa otetaan käyttöön ajanvaraus. Ajanvarauksesta ja väestön yleisten rokotusten alkamisesta tiedotetaan kaupungin omissa kanavissa sekä paikallislehdessä.

Rokotteita on yhä saatavissa vähän, eikä kaupungin terveydenhuollolla ole pitkälle etukäteen varmaa tietoa sitä, paljonko rokotteita saadaan millekin viikolle. Tarkkoja päivämääriä rokotusten etenemisestä on vaikea antaa, aikataulut voivat muuttua päivittäin.