kädet ja sydän

10.12.2020

Perheohjaus – arjen tukena perheille

Kaikilla lapsiperheillä on elämänvaiheita, jolloin arki on raskaampaa ja toisinaan tilanteita, joissa voisi tarvita ulkopuolisen tukea. Mikäli sinusta tuntuu, etteivät omat voimavarasi riitä arjen pyöritykseen, pyydä rohkeasti tukea varhaiskasvatuksen perheohjaajalta.

Perheohjaus tähtää vanhemmuuden vahvistumiseen ja perheen omien voimavarojen lisääntymiseen. Ennaltaehkäisevää työskentelyä ohjaa avoimuus, rehellisyys ja luottamuksellisuus, eikä siitä synny asiakkuutta.

Varhaiskasvatuksen perheohjauksen tehtävänä on tukea:

  • varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten perheitä arjen sujumisessa
  • vanhemmuudessa
  • lasten kasvatuksessa
  • parisuhteen haasteissa

Ota yhteyttä

Tarvitsetko tukea tai apua nykyisessä elämäntilanteessa? Voit ottaa yhteyttä perheohjaajaan, joko soittamalla numeroon 050 4762 760 tai laittamalla teksti- tai WhatsApp -viestiä.

Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen klikkaamalla varhaiskasvatuksen etusivulla Pyydä apua -nappia tai suoraan Perheohjauksen sivuilla. Kun täytät lomakkeeseen omat yhteystietosi, perheohjaaja ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman nopeasti valitsemallasi tavalla joko puhelimitse tai sähköpostitse. 

Voimme tavata kodissanne, perheohjaajan toimistolla (Ylistaronkatu 36) tai vaikka ulkona puistotreffien merkeissä.

Vuoden 2021 alussa aloitamme myös vanhemmille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen perhekerhotoimintaa Alastarolla ja Mellilässä yhdessä neuvolan perhetyöntekijän kanssa.  Perhekerhoista infoamme lisää myöhemmin.