19.5.2020

Omatoimista city- ja maastosuunnistusta sekä luontoliikuntaa

Oletko jo kokeillut keskustan alueella olevia City-suunnistusrasteja? Vai haluaisitko kenties retkeillä tai kokeilla kaikille sopivaa frisbeegolfia? Loimaalla on hyvät mahdollisuudet liikkua luonnossa hienoissa maisemissa. Luonto myös virkistää ja tuo hyvinvointia!

Omatoimista city- ja maastosuunnistusta

Keskustasta löytyvät Loimaa Cityn kulttuurisuunnistusrastit sekä Jankon Citysuunnistusrastit, joihin liittyy myös kysymyksiä ja vastaukset, jotka voit sivuilta ladata puhelimeesi tai tulostaa mukaan.

Citysuunnistusten rastikartat, kysymykset ja vastaukset löytyvät sivuilta:
Loimaan City Kulttuurisuunnistus
Jankon Citysuunnistus

Keskustan lisäksi omatoimisuunnistusta voi harrastaa myös maastossa eri puolilla Loimaata. Jankon sivuilta löytyvät rastit ja suunnistuskartat vaihtelevista maastoista omatoimisille suunnistajille.

Omatoimiset kuntorastit maastossa

Vaihtoehtoja luontoliikuntaan

Loimaalta löytyy monia eri kohteita liikkumiseen ja virkistymiseen luonnossa. Voit patikoida ja pyöräillä kuntoradoilla, luontopoluilla, Juvan kuntoradan läheisyydessä pöyräilypoluilla tai vaikkapa Pikku-Lapiksikin kutsutun Harjureitin upeissa maisemissa. Kyliltä löytyy luontopolkuja, joiden varrelta löytyy laavuja, näköalatorneja, lampia ja muita aarteita.

Tutustu Loimaan virkistys- ja luontoliikuntavaihtoehtoihin:
Virkistys ja luontoliikunta
Luontoseikkailuratoja ja luontokuntosaliliikkeitä

Vai olisiko kaikille sopiva frisbeegolf sinunkin lajisi? Loimaalla on frisbeegolf-ratoja helpoista haastavampiin. Frisbeegolf on innostava ja virkistävä tapa liikkua luonnossa.

Frisbeegolf-radat

Pyöräilyreittejä Loimaalta ja lähialueilta löytyy mm. Jälki.fi -sivustolta.
Lisätietoja pyöräilystä ja yhteisistä lenkeistä on myös Loimaan Ladun facebook- ryhmässä.

Lähiliikuntapaikkoja löytyy keskustasta, taajamista ja kyliltä. Kuntoiluun on tarjolla mm. kuntoportaat ja keskuspuiston kuntolaitteet. Leikkipuistot sekä koulujen pihojen leikki- ja liikuntavälineet tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen pienempienkin lasten kanssa. Nuoriso voi hyödyntää liikuntapaikkoja, ympäristön rakenteita ja luontoa myös parkouriin.

Loimaan halki kulkeva Loimijoki sivuhaaroineen tarjoaa meloen, soutaen tai suppaillen mahdollisuuden tutustua kotiseutuun eri näkökulmasta katsottuna.

Muistetaan näinä aikoina vastuullisuus ja turvavälit myös luonnossa liikkuessa sekä kunnioitetaan jokamiehenoikeuksia.

Kevätaurinko paistaa ja luonto kutsuu virkistymään ja liikkumaan!

Kuvat: Loimaan Kamerat / Irina Heinonen ja Maria Toivonen