8.4.2021

NEPSY-kioski ja -lainaamo aukeavat Loimaalla ma 12.4.

Loimaan perhepalvelut aloittaa uuden palvelun neuropsykiatristen haasteiden tukemiseen yksilön ja perheiden arjessa.

Nepsy-kioski ja nepsy-lainaamo ovat kaikille avoimia palveluja, joihin ei tarvita diagnoosia eikä ajanvarausta.

Nepsy-kioski ja -lainaamo ovat avoinna joka kuukauden ensimmäinen maanantai kello 15.30–17.30 Loimaan Perhepalveluissa, osoitteessa Ahonkatu 1, 32200 Loimaa.

NEPSY-kioski

Nepsy-kioski tarjoaa

  • neuropsykiatrisen valmentajan ohjausta sekä neuvontaa
  • materiaalia ja materiaalivinkkejä
  • mahdollisuuden lainata nepsy-välineistöä nepsy-lainaamosta

NEPSY-lainaamo

Lainaamossa on lainattavissa välineistöä kuten painotuotteita, ajastimia ja aistituotteita. Välineistön avulla voi tukea toiminnanohjausta, keskittymiskykyä, itsesäätelyä sekä arjenhallintaa. Lainausaika vaihtelee viikosta kahteen kuukauteen. Lainaamo mahdollistaa erilaisten nepsy-välineiden kokeilun, jonka perusteella asiakas voi hankkia toimivaksi koetun välineen itselleen omakustanteisesti.

NEPSY-työ

Nepsy-työn avulla pyritään kokonaisvaltaisesti tukemaan yksilön ja koko perheen arkea sekä elämänhallintaa, jos neuropsykiatriset haasteet (ADHD, ADD, autismin kirjo, Asperger, Tourette, kielelliset vaikeudet) aiheuttavat pulmia toiminnanohjauksessa, tunteiden säätelyssä, sosiaalisissa suhteissa, oppimisessa ja aistisäätelyssä.

Neuropsykiatrista valmennusta myönnetään yleensä muun palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä joko perhesosiaalityön tai vammaispalvelujen kautta. Valmennusta voidaan myöntää harkinnanvaraisena palveluna diagnoosin ja muiden kriteerien perusteella.

LISÄTIEDOT
Perheohjaaja Anu Wessman
p. 02 761 2124

Tervetuloa hakemaan tukea nepsy-arkeen!