29.10.2021

Loimaan sote-johtajan koronatilannekatsaus ja ohjeistusta

Loimaan sote-johtaja Timo Hokkasen tilannekatsausta Loimaan koronatilanteesta sekä tämän hetken ohjeistusta koronatestiin hakeutumisesta, tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisestä sekä kaupungin toimipisteissä asioinnista.

Loimaan koronarokotuskattavuus paranee jatkuvasti. Alkuviikosta ensimmäisen annoksen on saanut 12 vuotta täyttäneistä hieman yli 80%. Koronatartuntojen määrä vaihtelee viikoittain. Taudin ilmaantuvuus ei ole tällä hetkellä kasvussa.

Varsinais-Suomen koronatestiin hakeutumisen ohjeistus

Jos epäilet sairastuneesi koronavirukseen, tee ensin oirekysely omaolo.fi-sivustolla. Sivusto antaa sinulle jatko-ohjeet. Voit myös ottaa yhteyttä Loimaan terveyskeskuksen hoidontarpeen arviointiin, mikäli et voi käyttää omaolo.fi-palvelua. Hoidontarpeen arvioinnin puhelinnumero on 02 761 2020.

Ohjeita ja neuvontaa saat tarvittaessa myös Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta p. 02 313 8800. On erittäin tärkeää aina soittaa ennen hakeutumista vastaanotolle tai päivystykseen!

Yleisötilaisuudet, tapahtumat ja yleisön käytössä olevat tilat

Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisessä tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta terveysturvallisista toimintatavoista. Yleisötilaisuuksissa, yhteisissä kokoontumisissa ja julkisten tilojen käytössä on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Paikalle tullaan vain terveenä, kasvomaskin käyttöä suositellaan ja järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet sekä hygieniataso. Koronavirus tarttuu helposti pinnoilta, joten tehokkaalla siivouksella voidaan ehkäistä viruksen leviämistä. Lisäksi järjestäjän tulee varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Katso kokonaisuudessaan OKM:n ja THL:n ohjeistus.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi järjestäjän tulee tehdä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa.  Mikäli olet järjestämässä tilaisuutta ja sinulla on kysyttävää terveysturvallisuuteen liittyen voit ottaa yhteyttä sähköpostitse johtava ylilääkäri Sari Koistiseen (sari.koistinen@loimaa.fi) tai tartuntatautihoitaja Mari-Kaisa Heikkiseen (mari-kaisa.heikkinen@loimaa.fi).

Loimaan kaupungin toimipisteet palvelevat asukkaita, asioithan vain terveenä

Loimaan kaupungin toimipisteet ovat avoimina kuntalaisille. Yleisön käytössä olevissa tiloissa on käytössä edelleen vähäisiä rajoitteita terveysturvallisen käytön turvaamiseksi. Tiloista löytyy paikan päältä ohjeet turvalliseen tilan käyttöön. Myös kaupungin verkkosivuilla ja Facebookissa tiedotetaan koronatilanteesta ja ohjeistuksista tarpeen mukaan.

Osassa toimipisteitä ulko-ovet ovat lukittuna, mutta soittamalla ovikelloa tai sopimalla tapaamisen etukäteen saat asiasi käsiteltäväksi.

Muistathan, että asioit vain terveenä kaupungin ja yksityisten toimijoiden tiloissa.