18.12.2020

Loimaan sote-johtajan koronatilannekatsaus ja huomiot joulunajan viettoon

Korona-viruspandemia on jatkanut leviämistään maailmanlaajuisesti. Varsinais-Suomen maakunta on ollut koronan leviämisvaiheessa 8.12.2020 lähtien.

”Alueen kunnissa tartuntojen määrä kuitenkin vaihtelee merkittävästi. Loimaalla on todettu koko pandemian aikana yhteensä 60 tartuntaa. Oripäällä tartuntoja on ollut alle viisi. Yhteistoiminta-alueen tartuntaketjut on saatu selvitettyä hyvin”, Loimaan sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen kertoo.

Varsinais-Suomessa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi on asetettu useita suosituksia ja aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 henkilön yleisötilaisuudet. Jokainen ihminen voi omalta osaltaan ehkäistä tartuntojen leviämistä. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa seuraavasti:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Korona-virus on erityisen haitallinen ikäihmisille. Tartuntariskin vähentämiseksi on erityisen tärkeää ettei ikäihmisten luona vierailla sairaana. Asumispalveluissa asuvien luona voidaan vierailla yksikössä annettavien ohjeiden mukaisesti.

”Yli kymmenen henkilön kokoontumisia on syytä välttää. Joulun ja uuden vuoden juhlat kannattaa pitää pienessä piirissä ja muualla asuviin läheisiin voi olla yhteydessä vaikkapa videopuheluiden avulla. Tänä jouluna hyvät ja turvalliset tapaamiset ovat välittämistä”, summaa Hokkanen.