6.10.2020

Loimaan Robotiikkalainaamo valtakunnallisen kisan voittoon!

Loimaalta löytyy hienoa innovointia, osaamista ja yhteistyötä.

Loimaan Robotiikkalainaamo voitti Suomen Nuorkauppakamarien Tuottava idea 2020 –kilpailun yhteiskuntasarjan. Palkinnon myötä Robotiikkalainaamo ja loimaalainen osaaminen sai näkyvyyttä myös maailmalla! Kilpailun yhteistyökumppanin Helsingin Nasdaqin mahdollistama onnitteluteksti näkyi New Yorkissa, kuuluisassa Times Squaren valotaulussa.

Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen Robotiikkalainaamon idea syntyi, kun Loimaan kaupungin keskuskoulun tieto- ja viestintäteknologian koordinaattorit Anna-Reetta Aalto ja Janne Rautiainen suunnittelivat robotiikan käyttöä opetuksessa uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Idean myötä eri tasoisia ohjelmoitavia robotteja on mahdollisuus tarjota seudun kaikkien peruskoulujen käyttöön.

Robotiikkalainaamon avulla koululaisilla on mahdollisuus opiskella robotiikkaa, koodausta ja ohjelmointia koko peruskoulun ajan, ensimmäisestä luokasta lähtien. Robotiikkalainaamon ansiosta jokaisen koulun ei tarvitse hankkia itse välineistöä, vaan ne voi lainata yhteisestä lainaamosta. Robotiikkalainaamon ovat mahdollistaneet joukko paikallisia organisaatioita ja yrityksiä, jotka ovat nähneet innovaation merkittävänä investointina tulevaisuuden osaajiin alueella.

Loimaan Kauppakamariosaston asiamies ja nuorkauppakamarin jäsen Niina Nurmi keksi ilmoittaa Robotiikkalainaamon kilpailuun. Kilpailun tuomaristo piti Robotiikkalainaamoa valtakunnallisesti merkittävänä, kestävän kehityksen mukaisena ja yhteiskunnallisesti palkittavana innovaationa, joka on monistettavissa Suomen ja jopa koko maailman mittakaavassa eri kouluille. Tuomaristo kehui myös Robotiikkalainaamon toteutumisen mahdollistanutta ainutlaatuista yritysyhteistyötä Loimaalla.

Lue lisää Loimaan Robotiikkalainaamosta

Tutustu myös kansainväliseen robolib.fi-sivuun

Lue myös mediatiedote.

Palkintoa vastaanottamassa olivat idean takana olevat Keskuskoulun tieto- ja viestintäteknologian koordinaattorit Anna-Reetta Aalto ja Janne Rautiainen sekä tämän loistavan idean Tuottava idea 2020 –kilpailuun ilmiantanut ja sponsorit mukaan junaillut Loimaan Kauppakamariosaston Niina Nurmi.

Onnea upeasta voitosta kaikille Loimaan Robotiikkalainaamon eteen töitä tehneille ja muulla tavoin osallistuneille!

Kiitokset Robotiikkalainaamon mahdollistaneille tukijoille, joita ovat Loimaan kaupungin lisäksi Pemamek Oy, Novida ja Loimaan Kauppakamariosasto jäsenyrityksineen.