7.9.2021

Loimaan koronarokotukset

Loimaalla jatkuvat 12-15 -vuotiaiden sekä kaikkien aiempien ikäryhmien ja riskiryhmäläisten rokotukset. Ajanvaraukset tulee tehdä sähköisesti, paitsi nuorten ikäryhmien osalta oma ohjeistus.

12-15-vuotiaiden rokotukset

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella laajennettiin 12-15 -vuotiaiden rokotuksiin viikolla 35. 7.-9. -luokkalaiset ovat saaneet 1-rokotteen kouluilla. 6. luokkalaisten (12 vuotta täyttäneiden) sekä niiden 7.-9.-luokkalaisten, jotka eivät saaneet rokotusta kouluilla, rokotukset jatkuvat pääterveysasemalla.

HUOM! 12-15 -vuotiaiden rokotusajanvaraukset vain puhelimitse. 

Katso tärkeät lisätiedot 12-15-vuotiaiden rokotuksista uutisesta.

16-vuotiaiden opiskelijoiden rokotukset

Yli 16-vuotiaat tai tänä vuonna 16 vuotta täyttävät opiskelijat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittaa ajanvarausnumeroon. Ulkopaikkakuntalaisten opiskelijoiden suositellaan olevan yhteydessä kotikuntaan rokotuksen saamiseksi. Tarvittaessa Loimaalla opiskeleva ulkopaikkakuntalainen henkilö voi saada rokotteen myös Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksesta. Tällöin tulee varata aika soittamalla ajanvarausnumeroon (ulkopaikkakuntalainen ei pysty varaamaan aikaa Loimaan sähköisestä järjestelmästä).

Muut rokotusryhmät

Riskiryhmäläisten ja aiempien ikäryhmien (16-vuotiaat ja vanhemmat) rokotukset jatkuvat edelleen. Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.   

Huomioitavaa rokotukseen tullessa:  

Rokotuspäivät ja -paikat syys-lokakuussa (1. ja 2. rokotteet):

8.9. Pääterveysasema
9.9. Pääterveysasema
17.9. Pääterveysasema
23.9. Pääterveysasema
29.9. Pääterveysasema
23.10. Pääterveysasema

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja.   
  • Otathan mukaan Kela-kortin ja helposti riisuttavan yläosan.   
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.  

Puhelintiedusteluja ei suositella linjojen ruuhkautumisen estämiseksi.  

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.     

Rokotustodistukset  

Tietoa koronatodistuksista Koronatietoa-sivulta.  

Rokotusaikojen varaukset  

HUOM! Tänä vuonna 16-vuotta täyttävien ja sitä vanhempien koronarokotusten ajanvaraukset tulee tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Alle 16-vuotiaiden rokotusajanvaraukset tulee tehdä vain puhelimitse.    

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.  

Ajanvaraukset sähköisesti  

Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan.   

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä  
Ohje sähköisen ajanvarauksen tekemiseen  

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan.   

Ajanvaraukset puhelimitse  

Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Poikkeuksena alle 16-vuotiaat, joiden ajanvaraus tulee tehdä puhelimitse.  

Huom. Rokotuspuhelin on kiinni silloin, kun ei ole vapaita aikoja tarjolla.  

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:  

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00 
 

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin.  

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.  

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.  

Huom! Jos linja on ruuhkautunut, nauhoite ei toimi oikein ja linja voi katketa kesken puhelun. Tällöin ei myöskään tule selkää tietoa, että on jäänyt jonoon ja soitetaan takaisin. Linjan ollessa ruuhkautunut, kannattaa soittaa huomattavasti myöhemmin uudelleen tai seuraavana päivänä.  

Varatun ajan peruminen tai vaihtaminen

Jos rokotusajan joutuu perumaan tai vaihtamaan, tulee soittaa rokotuspuhelimeen. Valitse ”ajan peruutus” ja jätä ääniviestinä soittopyyntö uudesta ajasta. Aikojen peruutuksia seurataan päivittäin.

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.  

Ao. taulukossa on esitetty koronarokotuskattavuus Loimaalla ikäryhmittäin prosentteina (ykkös- ja kakkosrokotteen saaneet). Covid-19 rokotusten edistymistä voi seurata myös THL:n sivuilla.

Koronarokotuskattavuus Loimaalla 6.9.2021 (lähde THL)