18.10.2021

Loimaan koronarokotukset

Loimaalla 1. ja 2. rokotukset, 3. rokotukset riskiryhmäläisille sekä koululaisten rokotukset jatkuvat edelleen. Toisen koronarokotusannoksen voi aikaistaa sähköisen ajanvarauksen kautta. Rokotuspäivään 30.10. aikoja on vielä jäljellä sähköisen ajanvarauksen kautta (tieto 18.10.). Marraskuun rokotuspäivistä tiedotetaan myöhemmin.

Huomioitavaa rokotukseen tullessa  

Rokotuspäivät ja -paikat lokakuussa (1. ja 2. rokotteet):

20.10. Pääterveysasema
23.10. Pääterveysasema
30.10. Pääterveysasema

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja. 
  • Otathan mukaan Kela-kortin. Tarvittaessa käy myös henkilöllisyystodistus (henkilökortti, ajokortti tai passi)
  • Päälle helposti riisuttava yläosa (rokote pistetään olkavarteen). 
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Puhelintiedusteluja ei suositella linjojen ruuhkautumisen estämiseksi.   Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.     

Toisen koronarokotusannoksen aikaistaminen

Toisen annoksen voi aikaistaa nyt sähköisen ajanvarauksen kautta.  

Huomioi seuraavat asiat!  

  • Mikäli varaat ajan tehosteannostukselle, tulee rokotuspäivänä 1. annoksesta olla kulunut 6 viikkoa!  
  • Kirjoita ajanvarauksen syy kenttään sen rokotteen nimi, minkä olet ensimmäisellä kerralla saanut, jotta osaamme varata sinulle sopivan rokotteen.  
  • Olemassa olevaa 2. annoksen aikaa ei tarvitse erikseen peruuttaa, vaan se perutetaan rokotustilanteessa.  

3. koronarokotukset riskiryhmäläisille

Loimaan koronarokotuksissa 3. rokotukset riskiryhmäläisille on aloitettu. Tässä vaiheessa 3. rokotuksen saavat vain ne henkilöt, joilla on voimakas immuunipuute. Riskiryhmäläisten tulee varata rokotusaika soittamalla. Katso tärkeät lisätiedot koronarokotussivulta.

12-15-vuotiaiden rokotukset

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella 12-15 -vuotiaiden koronarokotukset kouluilla jatkuvat loka-marraskuussa.

HUOM! 12-15 -vuotiaat, jotka eivät syystä tai toisesta ole saaneet rokotusta kouluilla, rokotusajanvaraukset pääterveysasemalle vain puhelimitse. 

Katso tärkeät lisätiedot 12-15-vuotiaiden rokotuksista uutisesta.

16-vuotiaiden opiskelijoiden rokotukset

Yli 16-vuotiaat tai tänä vuonna 16 vuotta täyttävät opiskelijat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittaa ajanvarausnumeroon. Ulkopaikkakuntalaisten opiskelijoiden suositellaan olevan yhteydessä kotikuntaan rokotuksen saamiseksi. Tarvittaessa Loimaalla opiskeleva ulkopaikkakuntalainen henkilö voi saada rokotteen myös Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksesta. Tällöin tulee varata aika soittamalla ajanvarausnumeroon (ulkopaikkakuntalainen ei pysty varaamaan aikaa Loimaan sähköisestä järjestelmästä).

Muut rokotusryhmät

Riskiryhmäläisten ja aiempien ikäryhmien (16-vuotiaat ja vanhemmat) rokotukset jatkuvat edelleen. Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.   

Rokotustodistukset  

Tietoa koronatodistuksista Koronatietoa-sivulta.  

Rokotusaikojen varaukset  

HUOM! Tänä vuonna 16-vuotta täyttävien ja sitä vanhempien koronarokotusten ajanvaraukset tulee tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Alle 16-vuotiaiden rokotusajanvaraukset tulee tehdä vain puhelimitse.    

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.  

Ajanvaraukset sähköisesti  

Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan.   

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä  
Ohje sähköisen ajanvarauksen tekemiseen  

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan.   

Ajanvaraukset puhelimitse 24/7 

Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Poikkeuksena alle 16-vuotiaat, joiden ajanvaraus tulee tehdä puhelimitse.  

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:  
puh. 02 761 2250

Rokotuspuhelimeen voi soittaa kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin. Takaisinsoitto pyritään tekemään mahdollisimman pian arkipäivisin, viimeistään viikon sisään.

Rokotusajan voi varata myös esim. omainen, joka voi valita takaisinsoittonumeroksi joko oman tai rokotettavan henkilön numeron.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista.

Varatun ajan peruminen tai vaihtaminen

Jos rokotusajan joutuu perumaan tai vaihtamaan, tulee soittaa rokotuspuhelimeen. Valitse ”ajan peruutus” ja jätä ääniviestinä soittopyyntö uudesta ajasta. Aikojen peruutuksia seurataan päivittäin.

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.  

Ao. taulukossa on esitetty koronarokotuskattavuus Loimaalla ikäryhmittäin prosentteina (ykkös- ja kakkosrokotteen saaneet). Covid-19 rokotusten edistymistä voi seurata myös THL:n sivuilla.

Koronarokotuskattavuus Loimaalla 17.10.2021 (lähde THL)