14.1.2021

Loimaan hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne

Loistavat talvikelit ovat saapuneet ja pikkuhiljaa saadaan Loimaan luistelukentät ja ladut kuntoon.

Kaupungin liikuntapaikkojen hoidosta vastaava tekninen toimi on aloittanut luistinratojen ja kaukaloiden jäädyttämisen sekä latupohjien ajamisen eri kuntoradoille.

Harjureitillä ladut ovat avoinna ja niiden kuntoa voi seurata reaaliaikaisesti harjureitti.fi -sivustolta. Harjureitin latujen kunnossapidosta on ostopalvelusopimus sitä hallinnoivien kuntien eli Loimaan, Oripään, Säkylän ja Huittisten kautta.

Hiihtoladut

Vaikka lunta on tullutkin viime aikoina, niin paikoittain sitä on varsin vähän kuntoradoilla. Latujen pohjia on pyritty ajamaan suurimmalle osalle radoista.

Keskustassa Eteläisen ja Urheilukeskuksen kuntoradoille on ajettu pohjat tampparilla ja niillä pääsee etenemään vapaalla hiihtotavalla. Urheilukeskuksen radalla on paikoittain maata näkyvissä, varsinkin pesäpallokentän takana ja suksi voi tökätä vauhdissa. Varovaisuutta noudattaen voi hiihtää.

Perinteisen hiihdon latu-uria ei ole voitu vielä tehdä vähäisen lumen vuoksi. Eteläiselle kuntoradalle pyritään ajamaan latu-ura viikonloppuun mennessä, mikäli lumitilanne sen sallii.

Juvan ja Hirvikosken kuntoradoille on myös ajettu pohjat kelkalla ja niillä pääsee hiihtämään vapaalla tyylillä.

Alastarolla on tehty latuja talkoovoimin ja siellä pääsee sekä vapaata että perinteistä hiihtoa. Myös Kauhanojan Mannisten mäkeen on kyläyhdistys ajanut ladut. Metsämaalla on pohjia ajettu.

Varovaisuutta suositellaan kaikilla latureiteillä, tuuli on siirtänyt lunta pois ajetuilta osilta ja maata on paikoittain näkyvissä.

Kun kuntoradoilla on latuja, suositellaan ettei latupohjilla ja urilla käveltäisi. Kävelystä voi jäädä pahojakin kuoppia ja ne voivat aiheuttaa hiihtäjille kaatumisia sekä vaikeuttaa latujen pysymistä kunnossa.

Annetaan siis hiihtäjille mahdollisuus nauttia hiihdon hurmasta ja jatketaan kuntoradoilla kävelyn parissa taas, kun lumet ovat sulaneet.

Katso lisätiedot Loimaan kuntoradoista ja laduista.

Luistelukentät

Luistelemaan pääsee jo monin paikoin Loimaalla. Hirvikosken kaukalo ja Puistokadun yleisjää on jäädytetty. Jäähallin viereinen Kaunismäen kaukalo on myös luistelukunnossa. Alastaro-hallin viereinen kaukalo koitetaan saada viikonlopuksi luistelukuntoon.

Koulujen yhteydessä olevat jäät ovat miltei kaikki luistelukunnossa. Alastaron kirkonkylän koulun jäädytys on aloitettu, mutta jää ei ole vielä valmis. Mellilän Asemanseudun koulun yhteydessä sijaitsevat jää ja kaukalo ovat luistelukunnossa. Kylien luistelukenttiä on jäädytetty talkoovoimin ja luistinratoja on jo käytössä ainakin Virttaalla, Metsämaalla, Niinijoella ja Kojonkulmalla. Kauhanojalla jäädytys on käynnissä ja loppuviikosta todennäköisesti pääsee luistelemaan.

Luistelukentistä ja jääkiekkokaukaloista tietoa nettisivuilla Muut ulkokentät -sivulla.

Hiihtäjiä Harjureitin maastossa