27.3.2024

Loimaan hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne 27.3.2024

Latu- ja ulkojäätiedote 27.3.

Viikon 13 tilanne

Kaupungin teknisentoimen liikuntapaikkahoitajat tiedottavat että, latujen hoito on tältä talvelta päättynyt. Kiitos kaikille käyttäjille kaudesta!

Luistelemaan pääsee Loimaan Jäähallissa, jossa kaupungin perheluisteluvuoro maanantaisin ja perjantaisin klo 16-17.

Hiihtoladut

Valaistus laduille syttyy klo 6.00 ja sammuvat klo 22.30. Valot toimivat hämäräkytkimellä. Loimaan Lehden Hiihto Niilot ja Nellit -Facebook-ryhmässä ajantasaista tietoa latujen kunnosta ja vinkkejä eri reiteistä.

Latujen seurantasivut

Tarkista ajankohtainen tilanne näiden linkkien kautta:
Loimaan Latukonereitit Loimaan latuverkosto
Harjureitin latutiedot Harjureitti.fi Sää ja latutiedot
Ota seurantaan myös Loimaan Lehden Hiihto Niilot ja Nellit -Facebook-ryhmä, aktiiviharrastajat jakavat täällä reaaliaikaista tietoa ja vinkkejä eri reiteistä.

Harjureitin latuverkosto

Harjureitillä ladut ovat avoinna ja niiden kuntoa voi seurata reaaliaikaisesti harjureitti.fi -sivustolta > sää ja latutiedot. Harjureittiä koskevissa kysymyksissä ja kehittämisehdotuksissa kannattaa laittaa viestiä Harjureitin palaute -osion kautta, Harjureitti.fi
Vampulan ulkoilumajalla Pirjon kahvila palvelee hiihtokaudella viikonloppuisin, la-su klo 11-16.

Latujen käyttö kävelyyn tai muuhun toimintaan

Laduilla kävely, koirien ulkoiluttaminen tai pyöräily on hiihtokaudella kielletty. Kun latujen hoito ja teko kuntoradoilla on aloitettu, muiden kuin hiihtäjien jäljiltä jää paikoittain pahojakin kuoppia ja ne voivat aiheuttaa hiihtäjille pahoja vaaratilanteita sekä vaikeuttaa latujen pysymistä kunnossa.

Hiihtokausi on täällä valitettavan lyhyt, joten annetaan hiihtäjien nauttia tästä ajasta, ja palataan sitten myöhemmin keväällä kuntoilemaan kävellen.

Luistelukentät

4.3.24 Kaupungin kunnossapitämiä ulkojäitä ei voida kunnostaa sään vuoksi. Kylien luistelukenttiä jäädytetään talkoovoimin ja luistinratoja on käytössä mm. Virttaalla, Metsämaalla, Niinijoella ja Kojonkulmalla.

Luistelu on mahdollista Loimaan jäähallissa maanantaisin ja perjantaisin klo 16-17, jolloin on mailaton perheluisteluvuoro.

Tyttö sitoo luistimia ulkona, punaiset käsineet kädessä, näkymä ylhäältä