21.2.2024

Loimaan hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne 21.2.2024

Ulkojäätiedote 21.2.24.

Viikon 8 tilanne

Kaupungin kunnossapitämiä ulkojäitä ei tällä hetkellä voida kunnostaa sään vuoksi. Hyvät luistelu mahdollisuudet sen sijaan on Loimaan Jäähallissa, jossa kaupungin perheluistelu- ja jääkiekkovuoroja viikolla 8 vielä seuraavasti:

  • to- pe klo 10.00-12.55 mailapelit, klo 13.05-16.00 perheluistelut

Lisätietoja Tekemistä talvilomalle 2024 -uutisessa.

Latuja ajetaan ja jäitä kunnostetaan kelien sallimissa puitteissa. Kunnostuspäivystys on toiminnassa ja ladut ajetaan tarvittaessa myös viikonloppuisin. Lisätietoa jääkenttien ja latuverkoston kunnosta päivitetään tarvittaessa.

Latujen seurantasivut

Tarkista ajankohtainen tilanne näiden linkkien kautta:
Loimaan Latukonereitit Loimaan latuverkosto
Harjureitin latutiedot Harjureitti.fi Sää ja latutiedot
Ota seurantaan myös Loimaan Lehden Hiihto Niilot ja Nellit -Facebook-ryhmä, aktiiviharrastajat jakavat täällä reaaliaikaista tietoa ja vinkkejä eri reiteistä.

Harjureitin latuverkosto

Harjureitillä ladut ovat avoinna ja niiden kuntoa voi seurata reaaliaikaisesti harjureitti.fi -sivustolta > sää ja latutiedot. Harjureittiä koskevissa kysymyksissä ja kehittämisehdotuksissa kannattaa laittaa viestiä Harjureitin palaute -osion kautta, Harjureitti.fi

Vampulan ulkoilumajalla Pirjon kahvila palvelee talvilomaviikolla, (viikko 8) ma – pe klo 12-16 ja la – su klo 11-16. Muutoin kahvila on avoinna hiihtokaudella viikonloppuisin, la-su klo 11-16.

Hiihtoladut

Hiihtolatuja on eri puolilla Loimaata. Valaistus laduille syttyy klo 6.00 ja sammuvat klo 22.30. Valot toimivat hämäräkytkimellä. Loimaan Lehden Hiihto Niilot ja Nellit -Facebook-ryhmässä ajantasaista tietoa latujen kunnosta ja vinkkejä eri reiteistä.

Latuja löytyy mm.
Alastaron pururata 5 km
Eteläinen kuntorata
Hirvikosken pururata
Juvan pururata
Juvan peltolatu
Kertunmäki
Urheilukeskuksen pururata
Melliläjärven kuntorata
Metsämaa
– Lisäksi on peltolatuja ajettu eri puolille kaupungin alueella.

Latujen käyttö kävelyyn tai muuhun toimintaan

Laduilla kävely, koirien ulkoiluttaminen tai pyöräily on hiihtokaudella kiellettyjen toimien listalla.

Kun latujen hoito ja teko kuntoradoilla on aloitettu, muiden kuin hiihtäjien jäljiltä jää paikoittain pahojakin kuoppia ja ne voivat aiheuttaa hiihtäjille pahoja vaaratilanteita sekä vaikeuttaa latujen pysymistä kunnossa.

Hiihtokausi on täällä valitettavan lyhyt, joten annetaan hiihtäjien nauttia tästä ajasta, ja palataan sitten myöhemmin keväällä kuntoilemaan kävellen.

Luistelukentät

21.2.24 Kaupungin kunnossapitämiä ulkojäitä ei tällä hetkellä voida kunnostaa sään vuoksi. Jäitä jäädytetään ja kunnostetaan kelien sallimissa puitteissa. Odotellaan ja toivotaan että pakkaset palaavat ja jäät voidaan kunnostaa.

Kylien luistelukenttiä jäädytetään talkoovoimin ja luistinratoja on käytössä mm. Virttaalla, Metsämaalla, Niinijoella ja Kojonkulmalla.

Luistelu on mahdollista Loimaan jäähallissa myös talviloman jälkeen maanantaisin ja perjantaisin klo 16-17, jolloin on mailaton perheluisteluvuoro.

Tyttö sitoo luistimia ulkona, punaiset käsineet kädessä, näkymä ylhäältä