11.1.2022

Loimaan hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne 11.1.2022

Talvikelit ovat saapuneet ja latuja sekä luistelukenttiä on pyritty tekemään kuntoon talkoovoimin sekä kaupungin omina töinä eri puolilla Loimaata.

Kaupungin liikuntapaikkojen hoidosta vastaava tekninen toimi on jo ajanut latupohjia ja latuja kaupungin eri kuntoradoille sekä jäädyttänyt luistinratoja ja kaukaloita.

Vaihtelevien kelien ja vähäisen lumen vuoksi latujen ja luistelukenttien kunto voi vaihdella. Ladut ja luistelukentät pyritään kunnostamaan mahdollisimman hyvin resurssien ja säänsallimissa puitteissa.

Harjureitillä ladut ovat avoinna ja niiden kuntoa voi seurata reaaliaikaisesti harjureitti.fi -sivustolta.  Harjureitin latujen kunnossapidosta on ostopalvelusopimus sitä hallinnoivien kuntien eli Loimaan, Oripään, Säkylän ja Huittisten kautta.

Hiihtoladut

Keskustassa Eteläisen ja Urheilukeskuksen kuntoradoille on ajettu pohjat ja niillä pääsee etenemään vapaalla hiihtotavalla, reunaan on vedetty myös latu-ura, mutta aluskasvillisuutta on näkyvissä paikoittain ja suksi voi tökätä vauhdissa. Varovaisuutta suositellaan.

Juvan, Hirvikosken ja Kertunmäen kuntoradoille on myös ajettu pohjat tampparilla ja paanalla, hiihtämään pääsee vapaalla hyvin. Perinteisen latu-ura on vedetty, mutta paikoittain lunta on vähän ja aluskasvillisuus on näkyvissä, suositellaan varovaisuutta.

Alastarolla on tehty latuja talkoovoimin ja siellä pääsee sekä vapaata että perinteistä hiihtoa. Myös Kauhanojan Mannisten mäkeen on kyläyhdistys ajanut ladut. Metsämaalla on myös pohjia ajettu.

Varovaisuutta suositellaan kaikilla latureiteillä, vähäinen lumitilanne vaikeuttaa latujen tekemistä, aluskasvillisuutta on paikoittain näkyvissä.  

Kun kuntoradoilla on latuja, suositellaan ettei latupohjilla ja urilla käveltäisi. Kävelystä voi jäädä pahojakin kuoppia ja ne voivat aiheuttaa hiihtäjille kaatumisia sekä vaikeuttaa latujen pysymistä kunnossa.

Annetaan siis hiihtäjille mahdollisuus nauttia hiihdon hurmasta ja jatketaan kuntoradoilla kävelyn parissa taas, kun lumet ovat sulaneet.

Katso lisätiedot Loimaan kuntoradoista ja laduista.

Luistelukentät

Luistelemaan pääsee jo monin paikoin Loimaalla. Hirvikosken kaukalo ja Puistokadun yleisjää on jäädytetty. Jäähallin viereinen Kaunismäen kaukalo on myös luistelukunnossa. Alastarolla kaukalo ja ala-asteen jää on kunnossa.

Koulujen yhteydessä olevat jäät ovat luistelukunnossa. Kylien luistelukenttiä on jäädytetty talkoovoimin ja luistinratoja on jo käytössä ainakin Virttaalla, Metsämaalla, Niinijoella ja Kojonkulmalla.

Luistelukentistä ja jääkiekkokaukaloista tietoa nettisivuilla Muut ulkokentät -sivulla.

Nautitaan talvesta ja lähdetään ulos liikkumaan!