30.4.2021

Loimaalla rokotettu tehokkaasti

Loimaan kaupunki on rokottanut kaikki saamansa rokotteet tehokkaasti.

Loimaan rokotekattavuus on tämän viikon tilanteen mukaan 33,9 % ja Oripään 30,1 %. Varsinais-Suomen rokotekattavuus on 29,5 % ja koko maan 27,5 %. Tilanne on Loimaalla erittäin hyvä, kun huomioidaan myös haasteelliset olosuhteet, joissa henkilökunta toimii suunnitellessaan ja toteuttaessaan rokotuksia normaalin perustyönsä ohessa.

”Rokotteiden rajoitettu saatavuus on hankaloittanut merkittävästi toiminnan sujuvuutta. Käytännössä tämä on tarkoittanut kuntalaisten näkökulmasta varattavana olevien aikojen täyttymistä nopeasti ja osalle myös odotusaikaa rokotuksen saamiseen.” kertoo Loimaan Sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen.

Saatavien rokotteiden määrä vaihtelee merkittävästi viikoittain ja tehokkaita massarokotuspäiviä ei ole vielä pystytty järjestämään. Rokotusohjeet ovat myös vaihtuneet kevään kuluessa. Nykyisellä rokotteiden saatavuudella kattavan rokotesuojan saamisesta ei pystytä esittämään luotettavaa arviota.

”Loimaalla koronarokotuksista tiedotetaan heti, kun se muuttuvassa toimintaympäristössä on mahdollista ja asiat ovat varmoja”, toteaa Hokkanen.

Loimaan kaupungin kanavissa tiedotetaan vain Loimaan koronarokotuksiin liittyvistä ryhmistä ja ohjeistuksista. Valtakunnalliset rokotus- ja koronatiedot löytyvät THL:n sivuilta ja mediasta sekä maakunnalliset vsshp:n koronasivulta. Loimaan Lehti uutisoi omalta osaltaan Loimaan alueen koronaan liittyvistä asioista.