10.6.2021

Koronatiedote vapaa-aikapalveluiden, koulujen ja varhaiskasvatuksen toimintaan 8.6.2021 alkaen

Uudet päivitetyt tiedot koronarajoituksista ja suosituksista Loimaan kaupungin toimintoihin vapaa-aikapalveluissa, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.

Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti 8.6.2021 alkaen ovat voimassa seuraavat suositukset.

Loimaan kaupunki noudattaa Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän suosituksia.

Tarpeen vaatiessa suosituksia tarkennetaan, ja yksityiskohtaisempia tietoja toimenpiteistä löytyy palvelualojen ja yksiköiden omista viestintäkanavista.

Tilaisuuksien järjestämiseen rajoituksia

Yleisötilaisuudet

 • Aluehallintovirasto on rajannut sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömäärän enintään 10 henkilöön (voimassa 4.6.2021–3.7.2021).
 • Aluehallintovirasto on rajannut ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömäärän enintään 50 henkilöön. (voimassa 4.6.2021–3.7.2021).
 • Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään niin, että ihmiset voivat tosiasiallisesti välttää lähikontaktit toisiinsa. 

Yksityistilaisuudet

 • Suositellaan samaa käytäntöä kuin voimassa olevat yleisötilaisuuksia koskevat määräykset ovat.

Vapaa-aika ja harrastukset

Kirjastopalvelut

Kirjastot ovat avoinna normaalisti kesäaukioloajoin. Lehtisalit ja muut kirjastojen oleskelutilat ovat käytössä, mutta istumapaikkoja on vähennetty, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Asiakkaiden tulee huolehtia yli kahden metrin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja tulla kirjastoon vain terveenä. Kirjastossa asioidessa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluiden avoimiin vuoroihin voi osallistua maksimissaan 10 nuorta kerralla. Nuorisotyöntekijät jalkautuvat ulkoalueille NuBun (nuokkaribussi) kanssa. 

Kulttuuripalvelut

Taidetalo ja Alpo Jaakolan patsaspuisto ovat avoinna normaalisti. Kävijöiden tulee huolehtia yli kahden metrin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja tulla museovierailulle vain terveenä. Etenkin sisätiloissa asioidessa, suositellaan kasvomaskin käyttöä. Kulttuuritiloissa (Heimolinna) noudatetaan AVI:n yleisötilojen henkilömäärän rajoitusta (enintään 10 asiakasta). 

Työväenopisto ja musiikkiopisto

Opistot ovat lomalla 15.08.2021 saakka. Ohjeet päivitetään elokuussa.

Liikuntapalvelut

Aikuisten (v. 2000 syntyneet ja sitä vanhemmat) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa on kontakteja, on edelleen keskeytetty 8.6.2021 alkaen. Ilman kontakteja tapahtuva toiminta on sallittua. Osa ohjatuista ryhmistä voidaan mahdollisuuksien mukaan hoitaa etäyhteyksillä.

Harrastustoimintaa rajoitetaan

 • Aikuisten (v. 2000 syntyneet ja sitä vanhemmat) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa on kontakteja, on edelleen keskeytetty 8.6.2021 alkaen. Ilman kontakteja tapahtuva toiminta on sallittua.
 • Aikuisten (v. 2000 syntyneet tai sitä vanhemmat) ryhmäliikunnassa ulkotiloissa sallitaan myös lähikontaktit.
 • Vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla.
 • Koululaisryhmät ja päiväkotiryhmät voivat käyttää liikuntapaikkoja tehtyjen varausten mukaisesti osana opetusta ja varhaiskasvatusta. Myös esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelman mukainen uimaopetus sekä kuntouttava ja sitä vastaava toiminta järjestetään.
 • Lasten ja nuorten (v. 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien) kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.
 • Uimahalli on rajoitetusti avoinna. Vesihovi tiedottaa aukioloistaan ja rajoituksistaan omilla sivuillaan ja facessa.
 • Kuntosalit ovat rajoitetusti avoinna. Tilassa saa olla kerrallaan enintään puolet tilan sallimasta henkilömäärästä ja tilaa asiakasta kohden varataan riittävästi niin, että kahden metrin turvaväleistä voidaan huolehtia. Liikuntapalvelut tiedottaan rajoituksista kuntosaleittain omilla sivuillaan ja facessa.
 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.
 • Ulkoliikuntapaikat pidetään avoinna omaehtoista liikkumista varten. Ulkoliikuntapaikoillakin tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä.
 • Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmä suosittaa, että yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet.
 • Yhteenveto ryhmäharrastusten suosituksista:

Kasvatus ja opetus

Perusopetus

Koululaiset ovat lomalla 12.8.2021 saakka. Ohjeet päivitetään elokuussa.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus jatkuu OKM:n ja THL:n ohjeiden ja suositusten mukaisesti ja toiminnassa noudatetaan kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita. Henkilökunta käyttää kokokasvovisiiriä tai kasvomaskia mahdollisuuksien mukaan.

MLL:n leikkipuistotoiminta on avautunut 1.6. rajoitetusti.

Katso ajankohtaiset tiedot myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta.