8.4.2021

Koronarokotustilanne Loimaalla 8.4.

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella koronarokotukset laajenevat yli 70-vuotiaiden lisäksi 60-69 -vuotiaisiin 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluviin, joille avataan myös sähköinen ajanvarausmahdollisuus.

Yli 70-vuotiaiden rokotukset

Viikolla 15 jatketaan yli 70-vuotiaiden rokotuksia.
Ajanvaraus tapahtuu soittamalla rokotusajanvarausnumeroon.

60-69 -vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset

1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 60-69 -vuotiaiden rokotukset aloitetaan viikolla 15. Tämä ryhmä voi varata ajan joko sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla rokotusajanvarausnumeroon.  

Riskiryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset) Rokotusajan varauksesta netissä 

AstraZenecan rokotteen käyttöä jatketaan yli 65 vuotta täyttäneiden rokotuksissa kansallisten ohjeistuksen mukaan. Jos olet yli 65 vuotta täyttänyt ja olet aikaisemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT), varaa aika puhelimitse. 

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este Astra-rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle

Rokotusaikojen varaukset

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan! Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.

Ajanvaraukset puhelimitse

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin.

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.

Huom! Jos linja on ruuhkautunut, nauhoite ei toimi oikein ja linja voi katketa kesken puhelun. Tällöin ei myöskään tule selkää tietoa, että on jäänyt jonoon ja soitetaan takaisin. Linjan ollessa ruuhkautunut, kannattaa soittaa huomattavasti myöhemmin uudelleen tai seuraavana päivänä.

Ajanvaraukset sähköisesti

Sähköinen ajanvaraus 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville 60-69-vuotiaille avataan ma 12.4. Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan. 

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä

Sähköisen ajanvarauksen eteneminen:

  • vahva tunnistautuminen esim. pankkitunnuksilla
  • valitse oikea ikäryhmä 60-64v tai 65-69v
  • hae aikavaihtoehdot ja valitse haluamasi aika
  • varaa aika ja saat loppukuittauksen varauksestasi

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan. 

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.

Koronarokotuksista ei tiedoteta ennakkoon, vaan vasta kun on varmasti tiedossa mitä ryhmää/ryhmiä on mahdollista rokottaa seuraavalla viikolla. Rokotuksiin liittyvä tieto ja tilanteet ovat erittäin muuttuvia. Tähän vaikuttavat mm. valtakunnalliset ja sairaanhoitopiirin päätökset, kulloinkin saatavat rokotusmäärät, joista tiedotetaan henkilökuntaa lyhyellä varoajalla sekä paikallinen rokotusten eteneminen. Ei kannata tiedottaa mahdollisesti väärää tai muuttuvaa tietoa.