15.4.2021

Koronarokotustilanne Loimaalla 15.4.

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella koronarokotukset laajenevat yli 70-vuotiaiden lisäksi 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluviin 16-69 -vuotiaisiin sekä 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluviin 18-69 -vuotiaisiin. Myös sähköinen ajanvaraus on avattu riskiryhmäläisille.

HUOM! Viikolla 15 yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset voivat poikkeuksellisesti soittaa rokotuspuhelimeen myös to-pe 15.-16.4. klo 8-15.

60-64 -vuotiaille rokotuksia la 17.4.

Ajanvaraus on avattu netissä kaikille 60-64 -vuotiaille. Ajanvaraus ainoastaan nettiajanvarauksena to-pe 15.-16.4. ja rokotuspäivä on la 17.4.

Riskiryhmäläisten rokotukset

Riskiryhmäläisten rokotukset laajenevat viikosta 15 alkaen:

1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat 16-69 -vuotiaisiin. Lisäksi rokotetaan 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvia 18-69 -vuotiaita. Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta, mutta ajan voi varata myös puhelimitse.

Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.

AstraZenecan rokotteen käyttöä jatketaan yli 65 vuotta täyttäneiden rokotuksissa kansallisten ohjeistuksen mukaan. Jos olet yli 65 vuotta täyttänyt ja olet aikaisemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT), varaa aika puhelimitse. 

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este Astra-rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Yli 70-vuotiaiden rokotukset

Viikoilla 15 ja 16 jatketaan yli 70-vuotiaiden rokotuksia. Ajanvaraukset vain puhelimitse rokotusajanvarausnumerosta.

Rokotusaikojen varaukset

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan! Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.

Ajanvaraukset sähköisesti

Sähköinen ajanvaraus 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville  on avattu ma 12.4 (ja 15.-16.4. 60-64v). Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan. 

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä

Sähköisen ajanvarauksen eteneminen:

  • vahva tunnistautuminen esim. pankkitunnuksilla
  • valitse oikea ikäryhmä
  • hae aikavaihtoehdot ja valitse haluamasi aika
  • varaa aika ja saat loppukuittauksen varauksestasi

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan. 

Ajanvaraukset puhelimitse

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00

HUOM! Viikolla 15 rokotuspuhelimeen voi poikkeuksellisesti soittaa myös to-pe 15.-16.4. klo 8-15.

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin.

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.

Huom! Jos linja on ruuhkautunut, nauhoite ei toimi oikein ja linja voi katketa kesken puhelun. Tällöin ei myöskään tule selkää tietoa, että on jäänyt jonoon ja soitetaan takaisin. Linjan ollessa ruuhkautunut, kannattaa soittaa huomattavasti myöhemmin uudelleen tai seuraavana päivänä.

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.

Koronarokotuksista ei tiedoteta ennakkoon, vaan vasta kun on varmasti tiedossa mitä ryhmää/ryhmiä on mahdollista rokottaa seuraavalla viikolla. Rokotuksiin liittyvä tieto ja tilanteet ovat erittäin muuttuvia. Tähän vaikuttavat mm. valtakunnalliset ja sairaanhoitopiirin päätökset, kulloinkin saatavat rokotusmäärät, joista tiedotetaan henkilökuntaa lyhyellä varoajalla sekä paikallinen rokotusten eteneminen. Ei kannata tiedottaa mahdollisesti väärää tai muuttuvaa tietoa.