10.5.2021

Koronarokotustilanne Loimaalla 10.5.

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella rokotetaan viikolla 19 ensisijaisesti puhelinjonosta poimittuja sekä 2. rokoteannoksen saavia ryhmiä. Maanantaina 10.5. on sähköiseen ajanvaraukseen lisätty pieni määrä rokotusaikoja kaikille yli 55-vuotiaille ja riskiryhmäläisille.

Yli 55-vuotiaiden ja riskiryhmäläisten rokotukset

Viikolla 19 rokotetaan pääosin puhelinjonosta poimittuja sekä 2. rokoteannoksen saavia ryhmiä.

Ma 10.5. iltapäivällä on avattu sähköiseen ajanvaraukseen 120 uutta rokotusaikaa yli 55-vuotiaille sekä riskiryhmäläisille. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.

La 15.5. rokotukset ovat Loimaan pääterveysasemalla.

Huomioitavaa rokotukseen tullessa:

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja. 
  • Otathan mukaan Kela-kortin ja helposti riisuttavan yläosan. 
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Lisätietoa AstraZenecasta

AstraZenecan rokotteen käyttöä jatketaan yli 65 vuotta täyttäneiden rokotuksissa kansallisten ohjeistuksen mukaan. THL:n uuden linjauksen mukaan yli 65-vuotiaille voidaan toukokuun alusta lähtien antaa AstraZenecan sijaan mRNA-rokote (Pfize-Biontech tai Moderna), jos rokotettava niin haluaa.

Jos olet yli 65 vuotta täyttänyt ja olet aikaisemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT), varaa aika puhelimitse. 

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este Astra-rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Rokotusaikojen varaukset

Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta!

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.

Ajanvaraukset sähköisesti

Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan.

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä

Ohje sähköisen ajanvarauksen tekemiseen

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan. 

Ajanvaraukset puhelimitse

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin.

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.

Huom! Jos linja on ruuhkautunut, nauhoite ei toimi oikein ja linja voi katketa kesken puhelun. Tällöin ei myöskään tule selkää tietoa, että on jäänyt jonoon ja soitetaan takaisin. Linjan ollessa ruuhkautunut, kannattaa soittaa huomattavasti myöhemmin uudelleen tai seuraavana päivänä.

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.

Loimaan kaupungin rokotustiedotuksesta

Koronarokotuksista ei tiedoteta ennakkoon, vaan vasta kun on varmasti tiedossa mitä ryhmää/ryhmiä on mahdollista rokottaa seuraavalla viikolla. Rokotuksiin liittyvä tieto ja tilanteet ovat erittäin muuttuvia. Tähän vaikuttavat mm. valtakunnalliset ja sairaanhoitopiirin päätökset, kulloinkin saatavat rokotusmäärät, joista tiedotetaan henkilökuntaa lyhyellä varoajalla sekä paikallinen rokotusten eteneminen. Ei kannata tiedottaa mahdollisesti väärää tai muuttuvaa tietoa.

Loimaan kaupungin kanavissa tiedotetaan vain Loimaan koronarokotuksiin liittyvistä ryhmistä ja ohjeistuksista. Valtakunnalliset rokotus- ja koronatiedot löytyvät THL:n sivuilta ja mediasta sekä maakunnalliset vsshp:n koronasivulta. Loimaan Lehti uutisoi omalta osaltaan Loimaan alueen koronaan liittyvistä asioista.