27.7.2021

Loimaan koronarokotustilanne

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella rokotusvuorossa ovat yli 16-vuotiaat ja riskiryhmäläiset. Heinäkuussa on rokotettu kakkosrokotuksia, elokuussa jatkuvat myös ykkösrokotukset.

Loimaan koronarokotukset elokuussa

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella rokotetaan kaikkia yli 16-vuotiaita.

Heinäkuussa rokotettiin pääosin 2.koronarokotusannoksia, jonka vuoksi 1. annosten saajat ovat joutuneet odottamaan. Nyt elokuussa päästään aloittamaan pieniä määriä myös 1. annoksia. Tällä hetkellä 7.8. päivä on jo täynnä. Perjantaille 13.8. on vielä vapaita koronarokotusaikoja saatavilla sähköisen ajanvarauksen kautta. (tilannetieto 27.7.)

HUOM! Koronarokotusten ajanvaraukset tulee tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta.

Rokotuspaikat elokuussa (1. ja 2. rokotteet):
7.8. Pääterveysasema
13.8 Pääterveysasema
28.8. Hirvihovi

Riskiryhmäläisten ja aiempien ikäryhmien rokotukset jatkuvat edelleen. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.

Huomioitavaa rokotukseen tullessa:

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja. 
  • Otathan mukaan Kela-kortin ja helposti riisuttavan yläosan. 
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Puhelintiedusteluja ei suositella linjojen ruuhkautumisen estämiseksi.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.   

Korona- ja rokotustiedotus heinäkuussa

Heinäkuussa kesäsulun aikaan 5.7. lähtien korontiedotusta ei juurikaan ole kaupungin omissa kanavissa. Myöskään palautteisiin tai Facebookin kommentteihin ei vastata. Vain oleelliset muuttuvat tiedot pyritään päivittämään nettisivuille. Suosittelemme seuraamaan vapautuvia rokotusaikoja suoraan sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä, niistä ei tiedoteta erikseen. Myös Loimaan Lehti uutisoi Loimaan korona- ja rokotustilanteesta. Koronatiedotus kaupungin omissa kanavissa jatkuu tarvittavin osin 1.8. lähtien.

Pyydämme huomioimaan, että kesäsulun aikaan resurssit kaupungin eri palvelualoilla ovat hyvin rajalliset ja toivomme ettei töissä olevaa henkilökuntaa kuormiteta ylimääräisillä yhteydenotoilla.

Rokotustodistukset

Tietoa koronatodistuksista Koronatietoa-sivulta.

Rokotusaikojen varaukset

Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta!

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ja saada ajan. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen.

Ajanvaraukset sähköisesti

Ajanvarausohjelma tunnistaa oikeutesi varata ajan syntymäaikasi mukaan.

Varaa aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä

Ohje sähköisen ajanvarauksen tekemiseen

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen, joten henkilön tulee itse varata oma rokotusaikansa. Puhelimitse voi myös omainen varata ajan. 

Ajanvaraukset puhelimitse

Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta.

Huom. Rokotuspuhelin on kiinni silloin, kun ei ole vapaita aikoja tarjolla.

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00

Soittajat jäävät jonoon ja heille soitetaan takaisin.

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.

Huom! Jos linja on ruuhkautunut, nauhoite ei toimi oikein ja linja voi katketa kesken puhelun. Tällöin ei myöskään tule selkää tietoa, että on jäänyt jonoon ja soitetaan takaisin. Linjan ollessa ruuhkautunut, kannattaa soittaa huomattavasti myöhemmin uudelleen tai seuraavana päivänä.

Lisätietoja ajanvarauksesta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.

Koronarokotuskattavuus Loimaalla

Oheisessa taulukossa on esitetty koronarokotuskattavuus Loimaalla ikäryhmittäin prosentteina (ykkös- ja kakkosrokotteen saaneet).

Koronarokotuskattavuus Loimaalla 1.7.2021 (lähde THL)

Covid-19 rokotusten edistymistä voi seurata THL:n sivuilla.

Lisätietoa AstraZenecasta

AstraZenecan rokotteen käyttöä jatketaan yli 65 vuotta täyttäneiden rokotuksissa kansallisten ohjeistuksen mukaan. Lisätietoa AstraZenecasta Koronarokotukset-sivulta.

Loimaan kaupungin rokotustiedotuksesta

Koronarokotuksista ei tiedoteta ennakkoon, vaan vasta kun on varmasti tiedossa mitä ryhmää/ryhmiä on mahdollista rokottaa seuraavalla viikolla. Rokotuksiin liittyvä tieto ja tilanteet ovat erittäin muuttuvia. Tähän vaikuttavat mm. valtakunnalliset ja sairaanhoitopiirin päätökset, kulloinkin saatavat rokotusmäärät, joista tiedotetaan henkilökuntaa lyhyellä varoajalla sekä paikallinen rokotusten eteneminen. Ei kannata tiedottaa mahdollisesti väärää tai muuttuvaa tietoa.

Loimaan kaupungin kanavissa tiedotetaan vain Loimaan koronarokotuksiin liittyvistä ryhmistä ja ohjeistuksista. Valtakunnalliset rokotus- ja koronatiedot löytyvät THL:n sivuilta ja mediasta sekä maakunnalliset vsshp:n koronasivulta. Loimaan Lehti uutisoi omalta osaltaan Loimaan alueen koronaan liittyvistä asioista.