19.3.2021

Koronarokotustilanne Loimaalla

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueen koronarokotuksissa jatkuvat 70-79 -vuotiaiden rokotukset vielä viikolla 12. Uusia ryhmiä ei vielä rokoteta.

70-79 -vuotiaiden rokotukset  

70-79 -vuotiaiden rokotukset alkavat la 20.3. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata ajan rokotuspuhelimesta ma 15.3. lähtien. 70-79 -vuotiaiden rokotukset jatkuvat vielä viikon 12 eikä uusia ryhmiä oteta rokotusohjelmaan.

HUOM! THL on päättänyt pe 19.3. AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä välittömästi. Loimaan terveydenhuolto ottaa yhteyttä niihin, joiden rokotusaika siirtyy jo sovitusta la 20.3. päivästä seuraavaan rokotuspäivään. Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti. Rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3, kun THL on arvioinut tilanteen uudelleen.

Rokotusaikojen varaukset

Vain kulloinkin vuorossa olevaan rokotusryhmään kuuluvat voivat soittaa ja saada ajan! Myös aiemmin rokotusvuorossa olleisiin ryhmiin kuuluvat saavat edelleen varata ajan rokotukseen (poislukien 1. riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat, joiden rokotukset on keskeytetty toistaiseksi).

Rokotusajanvaraukset vain numerosta:

puh. 02 761 2250
ma-ke klo 8.00-15.00

Rokotuspuhelimen ajanvarauksen nauhoitteella on aina tieto rokotusvuorossa olevasta ryhmästä tai ryhmistä. Valitse numerovalinnalla ryhmä, johon kuulut.

Huom! Kuuntele huolellisesti rokotuspuhelimen nauhoite loppuun asti. Nauhoite kertoo selkeästi oletko päässyt jonoon ja sinulle soitetaan takaisin heti, kun mahdollista tai kun rokotetta saadaan lisää. Jos nauhoite ilmoittaa ajanvarauksen olevan täynnä, soita toisena ajanvarauspäivänä (ma-ke) uudelleen.

Ainoastaan rokotusnumeroon soittamalla voi varata ajan rokotukseen.

Muiden riskiryhmien rokotuksista tiedotetaan myöhemmin, kun saadaan tietoa rokotteiden saatavuudesta.

Huom! Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset
keskeytetään toistaiseksi THL:n ohjeen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on 10.3. antanut uudet ohjeet koronarokotusten soveltuvuudesta eri väestöryhmille. Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan tästä lähtien antaa myös ikääntyneille eli 70 vuotta täyttäneille. Aikaisemmin rokotetta on annettu vain alle 70-vuotiaille.

Uuden ohjeen mukaisesti rokotuksissa keskitytään nyt ainoastaan ikäihmisiin ja riskiryhmiin kuuluvien rokotukset keskeytetään. Riskiryhmien rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua.

Lisätietoja aikataulusta ja rokotusryhmistä Koronarokotukset-sivulta.