27.10.2020

Koronaepidemian kiihtymisvaiheen suositukset Loimaalla

Loimaan kaupungin toimipisteissä ja tiloissa noudatetaan alueellisia 8.10. voimaan tulleita suosituksia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen ohjausryhmä on 6.10. määritellyt koko sairaanhoitopiirin olevan tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa. Koronapandemian tilanne vaihtelee kuitenkin edelleen suuresti eri kunnissa.

– Loimaalla epidemiatilanne on edelleen suhteellisen rauhallinen. Koronavirustartuntoja on Loimaalla koko vuoden osalta 27 kpl ja tämän syksyn osalta 3 kpl, viimeisin 8.10. Lisäksi on virukselle altistuneita, jotka on asetettu karanteeniin. Mikäli sairaanhoitopiirissämme tartuntamäärät jatkavat voimakasta nousuaan, on todennäköistä, että myös Loimaalla koronavirustartuntojen määrä nousee lähiviikkojen aikana, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen.

Maskisuositukset ja muut ohjeistukset kaupungin tiloissa

Kaupungin tiloissa noudatetaan THL:n suositusta kasvomaskin käytöstä epidemian kiihtymisvaiheessa. Kasvomaskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa 1–2 metrin turvaväliä ei voida noudattaa.

Suositus koskee esim.

  • sosiaali- ja terveyspalveluiden tiloja
  • kirjastoja
  • museoita
  • juhlasaleja
  • nuorisotiloja
  • liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettäviä tiloja (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat). Lue myös tarkemmat ohjeistukset liikuntatilojen ja uimahallin käyttäjille.

Maskisuosituksia sovelletaan Loimaan toisen asteen kouluissa sekä musiikkiopistossa ja Työväenopistossa yli 15-vuotiaille opiskelijoille Opetushallituksen yleisten ohjeiden mukaisesti.

Peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa jatketaan toistaiseksi lukuvuoden alussa annetuilla ohjeilla. Huoltajat tiedotetaan muutoksista erikseen Wilman kautta.

Kaupungin tiloissa tapahtumia ja tilaisuuksia järjestävien tahojen tulisi huomioida tapahtumia suunniteltaessa ja toteuttaessa muuttuva epidemiatilanne, ja varautua järjestämään tilaisuudet tarvittaessa toisella tavalla. Osallistujat tulee informoida hyvissä ajoin voimassa olevista ohjeistuksista.

Kunnallisen päätöksenteon ja toimintojen turvaaminen

Kaupungin toimielinten kokoukset pidetään pääsääntöisesti etänä. Kaupunginvaltuuston kokouksien yleisömäärää tarvittaessa rajoitetaan saatujen ohjeistusten mukaisesti. Kokoukset näytetään suorana lähetyksenä verkossa ja suosituksena on, että kokouksia seurataan etäyhteyden kautta.

Tavoitteena on, että kaupungin palvelut ja toiminnot jatkuvat ennallaan. Mikäli palveluissa tapahtuu muutoksia koronatilanteen vuoksi, siitä tiedotetaan erikseen. Muutoksista kerrotaan kaupungin nettisivujen ajankohtaisissa uutisissa, Facebookissa sekä tiedotteet löytyvät kootusti Ajankohtaiset koronatiedotteet –sivulta.

Tietoa koronasta ja toimintaohjeet Loimaalla löytyvät nettisivuilta Koronatietoa-sivulta.

Asukkaita kehotetaan ylläpitämään hyvää käsihygieniaa ja noudattamaan turvavälejä sekä tarvittaessa käyttämään kasvomaskeja yleisen ohjeistuksen mukaan.