12.4.2021

Jumppaa ja Digiä loimaalaisille ikäihmisille

Jumppaa ja digiä loimaalaisille ikäihmisille 2021- hanke, liikuntapalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteinen hanketyö.

Jumppaa ja digiä loimaalaisille ikäihmisille 2021- hanke on liikuntapalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteinen hanketyö, jonka avulla saadaan kotihoidon asiakkaille vietyä liikuntaohjelmia kotiin ja aktivoitua heitä liikkumaan enemmän. Hankkeen tavoitteena on ikäihmisten arkiaktiivisuuden ja liikunnan lisääminen sekä sen säännöllisyys.

Kotihoidon fysioterapeutit ja liikunnanohjaajat ovat etsineet asiakkaita, joille liikuntaohjelmista on hyötyä. Hanketta varten liikuntapalveluihin on ostettu 5 tablettitietokonetta ja jokaiseen on ladattu kuusi erilaista jumppaohjelmaa. Tablettien ja ohjelmien käyttö opetetaan asiakkaille ennen niiden käyttöönottoa. Käyttöjakso on kaksi kuukautta, jonka jälkeen tabletit puhdistetaan ja ne vaihtavat uuteen paikkaan. Ennen tabletin luovutusta tehdään lyhyt fyysisen suorituskyvyn testi (SPPB-testi) ja 8 viikon kuluttua tehdään sama testi, jolloin voidaan nähdä mahdolliset muutokset toimintakyvyssä.

Jumppaohjelmiin on kuvattu Ritva- mamman (Ritva Koskinen, liikuntapalveluiden ”virallinen” liikuttaja) tuolijumppaa, kotihoidon fysioterapeutin, ja liikunnanohjaajan ohjaamia jumppia.

Lue lisää Jumppaa ja digiä -hankkeesta, sekä liikunnanohjaaja Tarja Mäen mietteitä ikäihmisten liikunnan merkityksestä myös korona-aikana.