11.11.2020

Jättiputken torjuntavoitto Varsinais-Suomessa

Suomen luonnonsuojeluliitto torjui jättiputkea yhteensä 5,6 hehtaaria eli lähes kahdeksan jalkapallokentällistä kuluneena kesänä yhdessä Varsinais-Suomen kuntien kanssa.

Jättiputket lukeutuvat Suomen haitallisimpiin vieraslajeihin ja ne kuuluvat myös EU:n haitallisten lajien listalle. Jättiputkien kasvineste voi aiheuttaa paljaalle iholle päästessään kivuliaita ja pitkäaikaisia ihovaurioita. Tästä syystä lajin torjunnassa on tärkeää suojata iho päästä varpaisiin ja suunnitella työn vaiheet huolellisesti etukäteen.

Suomen luonnonsuojeluliitto torjui jättiputkea yhteensä 5,6 hehtaaria eli lähes kahdeksan jalkapallokentällistä kuluneena kesänä yhdessä Varsinais-Suomen kuntien kanssa. Samalla asukkaille annettiin tietoa jättiputkien ja muiden haitallisten vieraslajien luonto- ja terveysvaikutuksista.

Suomen luonnonsuojeluliitto jatkaa jättiputkien torjuntaa Varsinais-Suomessa yhdessä alueen kuntien kanssa syksyyn 2023 saakka. Se on osa VieKas LIFE -hanketta, jota Suomen luonnonsuojeluliitto koordinoi. Varsinais-Suomi valikoitui kohdealueeksi, koska siellä tiedot kasvustojen määristä ja sijainneista olivat tarkimmat.

Lue lisää Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta