28.1.2022

Hiihdon harrastajille uutisia!

Reaaliaikainen latujen kunnossapidon seuranta on nyt toiminnassa.

Latujen kunnossapidon reaaliaikainen seuranta

Kaupungin Paana-latukoneeseen on asennettu reaaliaikainen seurantalaite, joka merkkaa kartalle ajetut reitit. Hiihdon harrastajaa tämä helpottaa siten, että kartalla näkyy milloin latu on viimeksi kunnostettu.

Loimaan latukonereitit

Harjureitin latujen kunnon tilanne löytyy www.harjureitti.fi sivulta.

Kuntoradat ja ladut -sivulla on pysyvä linkki Loimaan latukoneen reitteihin.

Talviliikkuja -kampanja

Loimaan kaupunki on mukana LiikUn Talviliikkuja -kampanjassa, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kampanja-aika 10.1.-31.3.2022. Lue lisää Talviliikkuja -kampanjasta ja tule mukaan. Kampanjassa on oma mobiilisovellus jonka kautta voit tehdä kirjauksia.
Kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista: hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu ja retkiluistelu. Eli huono talvi tai lumitilannekaan ei siis estä liikkumista ja osallistumista!

Tarkemmat kampanjatiedot sekä mobiili- ja nettikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja.

Näin laduilla on kivaa!

Hiihtoladuilla on nyt paikoin tungosta, on uusia aloittelevia hiihtäjiä ja vanhoja konkareita. Hyvä onkin muistaa kurkata Suomen Ladun laatima Hiihtäjän etiketti, miten toimia laduilla eri tilanteissa. Latuetikettiä noudattamalla kaikilla on mukavaa hiihtoharrastuksen parissa.

Vaihtelevat kelit ovat vaikeuttaneet latujen ylläpitoa ja paikoin on ollut myös vähän lunta jonka myötä varvikkoa ja purua on ollut näkyvissä. Varovaisuutta suositellaan kaikilla latureiteillä. Toivottavasti lumisateiden myötä tilanne korjaantuu.

Kun kuntoradoilla on latuja, suositellaan ettei latupohjilla ja urilla käveltäisi. Kävelystä voi jäädä pahojakin kuoppia ja ne voivat aiheuttaa hiihtäjille kaatumisia sekä vaikeuttaa latujen pysymistä kunnossa.

Toivotaan, että nämä talviset kelit jatkuvat jonkin aikaa, jotta voidaan nauttia talvisista harrastuksista.