20.9.2022

Avajaiset ja avoimet ovet Hirvimetsän päiväkodissa

Hirvimetsän päiväkodin avajaisia ja avoimia ovia vietetään ke 28.9. 2022 klo 16-18.

Hirvimetsän päiväkodin toiminta on täydessä vauhdissa, ja lapset ovat päässeet nauttimaan uudesta päiväkodista sen avarista tiloista ja tilavasta leikkipihasta jo yli kuukauden ajan.

Ryhmät ja henkilökunta

Elokuun alussa avautuneeseen päiväkotiin yhdistettiin Kitkonpuiston ja Mahlapuiston päiväkodin ryhmät. Uudessa päiväkodissa on tällä hetkellä 5 ryhmää 1-6 vuotiaille, räätälöitynä erilaisille tarpeille. Pienin 12-paikkainen ryhmä on alle kolmevuotiaille lapsille.

Ryhmillä on omat metsäteemaiset nimet, Metsähiiret, Oravat ja Siilit, jotka ovat 1-5 -vuotiaiden ryhmiä. Ketut ja Karhut ovat pääsääntöisesti eskariryhmäläisiä. Henkilökuntaa päiväkodissa on 5 varhaiskasvatuksen opettajaa, 9 lastenhoitajaa, ja päiväkodin johtaja sekä yhdistetty opettaja/varajohtaja.

Mukautuvat sisätilat ja ulkoleikkipaikat

Päiväkodissa on mm. oma yhdistetty liikunta/ruokasali, jonne jokaisella ryhmällä on sisäänkäynti omista tiloistaan. Liikuntatilassa on mm. pieni kiipeilyseinä ja mukavasti tilaa jumpata. Ryhmillä on omat leikkitilat ja huoneet, uloskäynnit ja tilavat kuraeteiset, jotka helpottavat pukemista ja ulkoilua.

Päiväkoti sijaitsee metsäisellä tontilla, jossa puut tarjoavat myös varjoa kuumina päivinä. Tilava leikkipiha antaa virikkeitä erilaisia leikkeihin ja leikkipihan suosikiksi onkin nousseet hämähäkkikeinut. Pihalla voi myös pelata pallopelejä tai pitää leikkikahvilaa. Alle 3-vuotiaille on myös oma erikseen rajattu leikkipiha.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tilat

Päiväkodin tiloissa toimii myös omana ryhmänä Hirvikosken yhtenäiskoulun koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta, Hirvi-ilttis. Hirvi-ilttiksen sisäänkäynti uusiin tiloihin on rakennuksen HYK:n puoleiselta reunalta.

Tervetuloa tutustumaan uuteen päiväkotiin avointen ovien päivänä!

Hirvimetsän päiväkodin sivu
Aamu- ja iltapäivätoiminnan sivu